elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Paiporta impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

L'Ajuntament de Paiporta impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers
  • Es duran a terme enquestes a tots els establiments per a conéixer els hàbits i adequar els recursos a les seues necessitats

  • S'instal·laran contenidors especials, dotats amb boca més ampla, i s'entregaran poals amb sistema d'elevació als establiments que ho sol·liciten

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Paiporta impulsa el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers - (foto 2)

L'Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat. La iniciativa, en una primera fase, ha començat amb la realització d'enquestes i entrevistes a tots els establiments d'hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents.

A més, s'ofereix informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i ‘Càtering’), s'instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s'entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors.

El sector de l'hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que en ell es consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a Espanya.

Quasi 10 quilos reciclats per persona

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, la ciutadania de Paiporta va reciclar un total de 259.780 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant de Paiporta va reciclar una mitjana de 9,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Paiporta se situa amb una mitjana de 330 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 80 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en tota la ciutat.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre s'evita el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos, s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Pujar