9 de desembre de 2019 9/12/19

L'absentisme a l'Ajuntament de Paiporta es redueix a la meitat en dos anys

L'absentisme a l'Ajuntament de Paiporta es redueix a la meitat en dos anys - (foto 1)

  La taxa d'absentisme de les treballadores i treballadors de l'Ajuntament de Paiporta s'ha reduït a la meitat des de 2015. Així es desprén de les dades facilitades per la mútua UMIVALE, que desvetlen que s'ha passat de 4,42 al 2,21 per mil. Aquesta taxa s'ha mantingut en un nivell similar en els primers mesos de 2017 i la projecció per a enguany apunta a que es mantindran aquestes bones xifres.

  Altres magnituds destacables de l'informe d'UMIVALE són les dels accidents de treball, que s'han reduït un 67% des de 2015, el que ha motivat que s'hagen perdut un 66% menys de jornades de treball per aquest motiu. En 2015, les jornades perdudes per baixes derivades d'accidents laborals ascendiren a 819, xifra que contrasta amb les 276 jornades perdudes en 2016.

  Quant a les malalties comunes, la taxa d'absentisme s'ha reduït un 41,7% des de l'entrada del nou equip de govern en 2015. En aquell any es perderen 1.653 jornades per malalties comunes, mentre que en 2016 en foren 990. La projecció derivada dels primers mesos de 2017 apunta a que continuaran baixant.

  Aquestes bones xifres responen, en paraules de la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, a mesures com “la creació del comité de seguretat, que no s'havia constituït a l'Ajuntament en els huit anys de mandat del Partit Popular, tot i que era obligatori per llei, això ens ha fet reflexionar i millorar les condicions de treball i la seguretat dels edificis”. Així mateix, Jiménez ha destacat altres iniciatives com la renovació de mobiliari i cadires ergonòmiques que "milloren el comfort en el lloc de treball i preserven la salut de les treballadores i treballadors”, o “les uniformitats que garanteixen la roba d'abric per a les persones que desenvolupen la seua activitat en l'exterior”.

  Des de la regidoria d'Hisenda i Administració General s'ha explicat que en matèria de seguretat “estava tot per fer”, i que “s'ha demostrat que invertir en seguretat és guanyar en eficàcia”.

  ocultar
  L'absentisme a l'Ajuntament de Paiporta es redueix a la meitat en dos anys
  Pujar