28 d’octubre de 2020 28/10/20

La Colla de Lletres Espanta la Por acostant als més menuts als monstres valencians

La Colla de Lletres Espanta la Por acostant als més menuts als monstres valencians - (foto 1)
  • Paiporta participa en aquesta quarta edició de la iniciativa creada per la Diputació de València a través del Museu Valencià d’Etnologia

MÉS FOTOS
La Colla de Lletres Espanta la Por acostant als més menuts als monstres valencians - (foto 2)
La Colla de Lletres Espanta la Por acostant als més menuts als monstres valencians - (foto 3)

L’Ajuntament de Paiporta participa un any més en la campanya ‘Espanta la Por!’ amb diverses activitats i propostes per a tots els públics. Aquesta iniciativa, encetada fa ja quatre anys pel Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València,  pretén reivindicar la nodrida literatura de contes i llegendes autòctones coincidint amb la celebració de la festivitat de Tots Sants.

Demà mateix, dia 29 d’octubre, la Biblioteca Pública María Moliner Ruíz acollirà la primera activitat ‘d’Espanta la Por!’. Aprofitant la campanya d'animació lectora de la Colla de Lletres, que porta al capdavant la Biblioteca, Tresors de monstres acostarà al públic infantil a les rondalles i històries dels monstres valencians; històries tradicionals per parlar de la por, de la mà de Silvia Colomer.

Aquesta iniciativa té un objectiu múltiple amb diferents vessants: difondre l’imaginari popular  valencià, fomentar la lectura i el coneixement de la literatura popular valenciana, treballar l’emoció de la por, promoure l’ús de les biblioteques i sobretot fer memòria oral local. “Quina  millor manera de parlar als més menuts sobre les seues pors i recuperar la tradició oral valenciana, amb els nostres personatges,  que llegint i fomentant l’hàbit lector”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Sota el lema “Per Tots Sants, monstres valencians” Paiporta s’adhereix a aquesta iniciativa a través de la participació i col·laboració de la Bilbioteca Pública, el Museu de la Rajoleria, l’agència de promoció del valencià Aviva, el Centre Jove i l’UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives).

Pujar