28 d’octubre de 2020 28/10/20

El CEIP L’Horta de Paiporta seleccionat per a participar en les activitats escolars paral·leles de la Marató de València

El CEIP L’Horta de Paiporta seleccionat per a participar en les activitats escolars paral·leles de la Marató de València - (foto 1)
  • Amb “El Maratón al Cole” es promou l’esport com a estil de vida saludable i es forma a menuts i menudes en valors com l’esforç o la superació

El CEIP L’Horta ha estat seleccionat per a participar en l’edició d’enguany de la iniciativa “El Maratón al Cole”, activitat escolar paral·lela a la celebració de la trobada esportiva amb la Marató de València, que tindrà lloc el pròxim 1 de desembre.

L’Horta ja va participar l’any passat, amb motiu del Dia de l’Esport, en altra proposta lúdica i educativa de la Fundació Trinidad Alfonso, entitat organitzadora de la cursa. Com a resultat, els proposaren la possibilitat de presentar-se a la convocatòria per a aquest any de “El Maratón al Cole”, resultant triats d’entre cent col·legis participants.

Al llarg de dues setmanes “El Maratón al Cole” proposa, a més de la pràctica de l’esport, educar en altres valors relacionats amb aquesta pràctica, com ara els hàbits de vida saludables, l’ús de les noves tecnologies o la cultura de l’esforç. Tots els coneixements apresos per l’alumnat de L’Horta els podran posar en pràctica en les diverses activitats lúdiques i didàctiques planificades.  Aquestes són molt variades i engloben a xiquets i xiquetes de totes les edats, des d’infantil fins a l’últim curs de primària: concurs literari i de dibuix,  jocs d’equip, curses, treballs manuals per a aprendre a fer dorsals o tallers per a elaborar les seues pròpies begudes isotòniques.

“És una iniciativa molt interessant i positiva per a l’alumnat de L’Horta, ja que al mateix temps que disfruten de l’esport es formen en valors de manera lúdica, amb activitats molt diverses i variades que giren al voltant del món del running”, ha manifestat el regidor d’Educació Alejandro Sánchez.

Com a punt final, es proposa la celebració d’una mini marató en cadascuna de les escoles participants, on l’alumnat haurà de realitzar una cursa de 421 metres i 95 centímetres. Per tal fi, l’entitat organitzadora ha proveït al centre de material variat que inclou pancartes, adhesius o medalles.

“Aquest és altre aspecte positiu a destacar del projecte. Ajuda a inculcar la pràctica de l’esport als més menuts i menudes i a prevenir així el sedentarisme o l’obessitat, formant en practiques saludables des d’una edat primerenca”, ha afegit el regidor.

L’Horta, centre docent compromés amb la innovació educativa

El CEIP L’Horta també forma part dels centres educatius de Paiporta implicats amb la innovació educativa.

Durant el curs 2019-2020 portaran endavant el projecte «El nostre pati és particular». Es tracta d’una iniciativa que busca transformar el pati d’aquesta escola en un lloc més viu i coeducador. Per a aconseguir-ho el professorat ha estat formant-se i treballant amb arquitectes de la Generalitat per millorar-lo en l`àmbit urbanístic i fer-lo més convival.

A més, el centre ha creat una comissió mixta amb famílies, professorat i alumnes i seran els mateixos xiquets i xiquetes els que decidiran com volen que siga el seu pati d’escola.

El projecte comptarà amb 3.200 euros per a la seua realització gràcies a la subvenció que li ha atorgat la Conselleria d’Educació com a projecte d’innovació educativa.

Pujar