elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els pactes d'investidura preocupen els economistes valencians per la previsible pèrdua d'inversions importants

Els pactes d'investidura preocupen els economistes valencians per la previsible pèrdua d'inversions importants
  • El 70% dels enquestats mostren la seua preocupació per les conseqüències que puga tenir per a l'arribada d'inversors

MÉS FOTOS
Els pactes d'investidura preocupen els economistes valencians per la previsible pèrdua d'inversions importants - (foto 2)
Els pactes d'investidura preocupen els economistes valencians per la previsible pèrdua d'inversions importants - (foto 3)

El Col·legi Oficial d'Economistes de València (COEV) ha realitzat una edició extraordinària de la seua enquesta Economistes Opinen per conèixer l'opinió dels seus col·legiats sobre les conseqüències que els pactes d'investidura aconseguits entre el PSOE i els partits nacionalistes puguen tenir en aspectes relacionats amb la fiscalitat, economia i empresa.

El degà del COEV, Juan José Enríquez, i el vicedegà del COEV, Alfredo Hernández, han presentat els resultats d'una enquesta composta per tres preguntes centrades en les conseqüències econòmiques i jurídiques que poden tenir la llei d'amnistia, els efectes de l'aplicació de una quota fiscal per a Catalunya, i la condonació d'una part del deute de Catalunya amb el Fons de Liquidesa Autonòmica (FLA).

L'enquesta busca treballar "des de la lògica econòmica de l'entesa i de la recerca de l'interès comú" per aportar, davant la situació actual la visió del Col·legi, que compta entre els seus integrants amb persones amb un coneixement profund de l'àmbit econòmic en vessants diferents com a fiscalitat , finances o empreses.

Així, ho ha explicat el degà del Col·legi, que ha assenyalat que s'ha optat per crear una edició extraordinària per considerar que resulta “la millor manera” de conèixer les aportacions dels col·legiats “era fer-los arribar una enquesta amb què poguéssim conèixer els seus opinions i preocupacions davant d'alguns dels punts que han permès al PSOE afrontar i treure endavant una nova investidura”.

L'enquesta planteja una puntuació del 0 a 10 a cadascuna de les preguntes, que ha estat seleccionada pels participants depenent del grau conformitat o disconformitat amb els aspectes plantejats.

Efectes de la llei d'amnistia

Una de les qüestions abordades versa sobre els efectes que pot tenir una llei d'amnistia sobre aspectes com ara la imatge que l'Estat espanyol està donant de cara a captar inversions. En aquest sentit, el 70% dels enquestats mostren la seua preocupació per les conseqüències que puga tenir per a l'arribada d'inversors, i un 60% es mostren altament preocupats.

D'altra banda, el 19% els considera beneficiós i un 9% pensa que aquesta llei pot activar les inversions, mentre que l'11% creuen que no hi haurà canvis en aquest àmbit després de l'aprovació de la norma esmentada.

Sobre la influència de l'amnistia sobre la seguretat jurídica i la previsibilitat de les decisions públiques, un 72% considera que pot ser clarament perjudicial, davant d'un 13% que es queda a les opcions neutres, mentre que un 15% tria entre les opcions que van de 7 a 10, considerant que la llei pot ser beneficiosa, encara que només un 7% la veuen com a clarament beneficiosa.

 

Pujar