5 de desembre de 2020 5/12/20

PACMA interposa un recurs d’alçada davant la falta de resposta de la Direcció General de l’Esport

PACMA interposa un recurs d’alçada davant la falta de resposta de la Direcció General de l’Esport - (foto 1)

  Fa ja més d’any i mig que el Partit Animalista-PACMA va denunciar davant els mitjans el maltractament reiterat a que són sotmesos els cavalls en el tir i arrossegament, amb total permissivitat per part de les autoritats competents.

  Aquesta denúncia pública va ser acompanyada de denúncies formals, que incloïen exhaustiu material probatori.

  Durant aquest temps des del Partit Animalista s’ha sol·licitat davant la Direcció General de l’Esport la revocació i anul·lació del reconeixement i qualificació oficial que s’haguera conferit a l’activitat de “tir i arrossegament” com a modalitat esportiva i la revocació de la inscripció de la “Federació de tir i arrossegament de la Comunitat Valenciana” en el registre d’entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.

  PACMA també va interposar una denúncia administrativa davant la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, com a organisme competent en matèria de Benestar dels Animals, pel constant i permissiu maltractament als cavalls en les competicions. Des de la citada administració s’afirma, en un informe tècnic, que en la documentació gràfica presentada pels animalistes juntament amb la denúncia hi ha albirament d’acarnissament i actes violents cap a la cavalleria, però es desentén d’emprendre accions, que deriva a la Conselleria que dirigeix Marzá.

  Ara, el Partit Animalista ha interposat un recurs d’alçada davant la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esport, al no haver rebut cap resposta per part de la Direcció General de l’Esport, entenent aquesta absència de resposta com una denegació de les peticions realitzades per part de PACMA.

  “No solament no s’ha fet res des del “Govern del Botànic” per acabar amb aquesta violenta activitat, sinó que s’ha tornat a incloure en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2019 una subvenció per a la Federació de Tir i Arrossegament, aquesta vegada, quasi un 70% superior a la d’anys anteriors”, lamenta Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

  “És decebedor comprovar que, lluny d’iniciar els canvis necessaris per a protegir legalment als animals, l’actual govern valencià, amb la complicitat de tots els grups polítics amb representació en Les Corts, que no han mostrat cap oposició al fet que s’incloga aquesta partida en els pressupostos de la Generalitat, continue promocionant i subvencionant aquesta cruenta activitat. Des de PACMA continuarem treballant fins a aconseguir la seua abolició”, conclou Aguilar.

  Pujar