20 de gener de 2021 20/1/21

Susana Ros defensa que les dessaladores garanteixen la viabilitat del sector turístic de Castelló

Susana Ros defensa que les dessaladores garanteixen la viabilitat del sector turístic de Castelló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Susana Ros defensa que les dessaladores garanteixen la viabilitat del sector turístic de Castelló - (foto 2)

  La candidata del PSPV-PSOE al Congrés per la província de Castelló, Susana Ros, ha manifestat hui que les dues dessaladores que va construir Zapatero a Castelló i que Pedro Sánchez ha posat en marxa perquè el PP va ser incapaç d'activar-les, “constitueixen una garantia per a la viabilitat del sector turístic de la província de Castelló perquè a partir de 2027 la Unió Europea prohibirà de forma taxativa el consum d'aigua amb elevats índexs de nitrats, que és un dels problemes que tenen molts dels aqüífers de la província de Castelló que, a més, estan sobreexplotats”.

  Davant aquesta situació, “les dessaladores passen a ser el millor aliat” del sector turístic de Castelló, perquè “les dessalinitzadores de Moncofa-Xilxes i Cabanes-Oropesa garanteixen que a la província de Castelló tinguem aigua de qualitat, per sempre i per a tots”. Per això, “els socialistes defensem que la Generalitat i, sobretot, el Govern d'Espanya, s'encarreguen de la gestió d'aquestes infraestructures i de la construcció de les connexions que facen possible que en tota la província es puga consumir aigua dessalada”.

  Així s'ha manifestat hui a Oropesa la candidata número 1 al Congrés per la província de Castelló, en un acte sectorial sobre turisme en el qual també han participat el número 2 de la llista, Germán Renau, i la candidata a l'alcaldia, María Jiménez.

  Sobre aquest tema, Germán Renau ha destacat que la política turística és una prioritat per al Partit Socialista perquè “estem parlant d'un sector estratègic per a Espanya que representa el 12% del PIB nacional i el 12% del total dels llocs de treball, ja que mou al voltant de 90.000 milions d'euros cada any”.

  Susana Ros ha destacat que moltes de les famílies que treballen en el sector turístic són autònoms i, en aquest sentit, ha posat en valor el fet que “els socialistes som els que amb el Govern de Pedro Sánchez hem reunit per primera vegada en una taula a totes les associacions d'autònoms per a arribar a un acord de futurs”. Ho hem fet perquè “el que pretenem en el PSOE és que el que paguen els autònoms estiga d'acord amb el que facturen i que puguen gaudir dels drets que ja tenen reconeguts la resta de treballadors, com la baixa per maternitat o el cobrament de la desocupació”.

  També ha parlat de turisme la candidata socialista a l'alcaldia d'Oropesa, Maria Jiménez, qui ha fet pública la seua intenció de “crear un consell municipal de turisme en el qual els agents públics i privats treballen de manera coordinada perquè puguem tindre la millor planificació possible i crear un producte diferenciat, en el tinguen importància el nostre clima i les nostres platges i també el nostre patrimoni natural, artístic i cultural”. I és que María Jiménez argumenta que “no ens podem permetre el luxe de continuar perdent oportunitats” i que “de poc ens serveix tindre un alcalde amb molta experiència com l'actual, si és incapaç d'implementar mesures útils per a aquest sector tan important en la nostra localitat, que té davant sí el repte de trencar amb l'estacionalitat”.

  En un altre ordre de coses, tant Susana Ros com Germán Renau han parlat de la importància que han tingut els governs de Ximo Puig i Pedro Sánchez per a la província de Castelló. Del primer, Germán Renau ha recordat que la Generalitat presidida per Puig “ha retornat la dignitat a la Comunitat, després de 20 anys de robar a mans plenes i posar la nostra terra a la cua de tots els índexs”. Ha afegit que “gràcies a la bona gestió del nostre President, hui ja no ens fa vergonya dir som valencians quan eixim fora”.

  Susana Ros, per part seua, ha destacat la importància de les mesures solidàries aprovades pel Govern de Pedro Sánchez “com la pujada de les pensions, el salari mínim interprofessional de 900 euros, la recuperació de la sanitat universal i l'eliminació del copagament farmacèutic i de l'impost al sol”.

  Pujar