Castellano

“La platja està pitjor que cap any”: Morro de Gos veu inviable el tancament de la Illeta d'Oropesa abans de l'estiu

“La platja està pitjor que cap any”: Morro de Gos veu inviable el tancament de la Illeta d'Oropesa abans de l'estiu
  • Representants de la plataforma s'han reunit esta setmana amb l'alcaldessa i la regidora de Platges

A principis d'esta setmana, representants de la plataforma Morro de Gos d'Oropesa s'han reunit amb l'alcaldessa, Araceli de Moya, la regidora de Platges, Isabel Moya, i el tècnic de l'ajuntament, després de la publicació de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la setmana passada.

La plataforma ha valorat de manera positiva este avanç per al tancament del canal de La Illeta, un procés que es dividix en tres fases: prèvia, execució i manteniment una vegada conclosa l'obra.

El primer pas és elaborar el projecte definitiu i remetre'l a Costas perquè autoritzen el projecte des de Madrid per a la concessió de l'obra i el trasllat de competències per a la seua execució.

Una vegada es firme el contracte amb la direcció territorial de Costas a Castelló, “es podrà escometre el tancament”, asseguren des de la plataforma.

“En tot això que sembla fàcil poden passar des de tres mesos, si s'alien els astres, fins a uns sis mesos o fins i tot més”, per la qual cosa “és impossible que es faça abans de l'estiu”.

“Serà a la tardor quasi amb tota seguretat. I en el pitjor dels casos, en l'hivern”, ha indicat des de la plataforma.

Compromís de l'alcaldessa

Així mateix, la plataforma Morro de Gos ha destacat el compromís de l'alcaldessa d'assumir este “tortuós procés coste el que coste”, apunten des de Morro de Gos.

La plataforma ha sol·licitat al govern municipal d'Oropesa, que assumirà el cost del tancament del canal per a salvar la platja, que “intenten augmentar els metres cúbics d'arena que es tiraran este estiu, ja que la platja està pitjor que cap any”.

Pujar