Castellano

La mar s'emporta l'arena que va tirar Costas a la platja d'Oropesa

La mar s'emporta l'arena que va tirar Costas a la platja d'Oropesa
  • Les dunes de Morro de Gos s'han convertit en un penya-segat amb el pas dels dies

Només una setmana després que Costas finalitzara amb les aportacions d'arena que havia promès, la platja de Morro de Gos d'Oropesa ha tornat a la seua situació original.

I és que la mar s'ha emportat part de l'arena que va tirar el Ministeri del dilluns 8 al dimecres 10 d'agost. Unes efímeres dunes que s'han convertit en un xicotet penya-segat amb el pas dels dies.

Elena Sánchez, presidenta de la Plataforma de Morro de Gos, ha explicat a elperiodic.com que el dimecres 10 d'agost es va finalitzar amb els treballs i el mateix dijous ja s'estava perdent arena.

“Els camions sol han amuntegat l'arena i en lloc dels 8.000 metres cúbics promesos al juny creiem que només han abocat uns 2.000”, lamenta Sánchez, que explica que “en algunes zones ni tan sols hi ha hagut aportacions d'arena”.

Una quarta part de l'arena promesa, segons les estimacions dels veïns i que no ha arribat a assentar-se, per la qual cosa “amb uns dies de bandera groga s'ha anat tota”.

Les aportacions d'arena, portades des de la pròxima Cala Retor han sigut transportades amb un contracte de manteniment, explica Sánchez, que descriu com la mar s'ha anat portant l'arena: “Si ja hi havia pendent ara ha quedat un escaló, com un mur, assentat sobre les pedres”.

El pitjor tram, segons indica, és el que va des del carrer Alacant fins a l'hotel Koral, on aquesta situació és més evident.

Per tot això, i per a demanar-li a Costas millores estructurals, els veïns seguiran amb les seues manifestacions pel passeig marítim el pròxim 20 d'agost i la setmana següent, el dissabte 27.

Pujar