Castellano

La Rous, La Negra i Dani Miquel encapçalen la programació del II Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa

La Rous, La Negra i Dani Miquel encapçalen la programació del II Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa
  • L’esdeveniment, que es celebrará del 10 al 12 de juny, es tancarà amb el concert de la Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa

MÉS FOTOS
La Rous, La Negra i Dani Miquel encapçalen la programació del II Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa - (foto 2)

El municipi d’Orpesa acollirà, del 10 al 12 de juny, la segona edició del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa, un esdeveniment que comptarà amb espectacles per a públic familiar i activitats per als professionals del sector. Així, la programació inclourà concerts, funcions teatrals i contacontes d’artistes valencians i estatals que tindran lloc en tres escenaris: l’Espai Cultural, la plaça de l’Església i la plaça del Pou del Ravalet. D’altra banda, es desenvoluparan trobades amb els agents del sector amb taules de debat i presentacions de projectes.

El regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, recalca que aquest festival s’ha convertit en “la nostra joia pel que a esdeveniments culturals es refereix”. I és que aquestes jornades “omplin de cultura i animació el municipi per als nostres menuts i són una oportunitat per sembrar bons valors en aquestes edats i arrelar els infants orpesins al seu poble i a un festival que estimen”. Pel que fa a la part professional, “estem encantats d’obrir les portes a totes les persones del sector que uneixen esforços per fer més màgica la vida d’aquestes edats”, explica Tamborero.

Des de la primera edició, un dels objectius de les entitats organitzadores és mantenir i arrelar el certamen a la ciutat. D’aquesta manera, la localitat es configura com un pol cultural a la Mediterrània alhora que contribueix a la descentralització de les activitats a la Comunitat Valenciana. A més, ho fa en un àmbit, el dels espectacles per a xiquets i xiquetes fins als 14 anys, que experimentava un fort creixement fins la crisi de la Covid-19. Així mateix, en paraules de la seua directora, Júlia Gozalbo, “aquesta fira vol contribuir a la creació de nous públics i la normalització dels hàbits culturals entres els més joves amb espectacles que fomenten la creativitat i el sentit crític”.

Programació artística

La companyia La Rous, fundada per l’artista Rosa Díaz en 2008, serà l’encarregada de inaugurar aquesta segona edición del festival el proper 10 de juny amb l’obra ‘Hilos’, una proposta basada en la unió especial que enllaça mares i fills a través del cordó umbilical i el vincle que roman viu quan aquest es talla. Un dia després, Dani Miquel oferirà ‘Encadirats’, on els més petits podran escoltar les cançons que ha recuperat i compost el reconegut cantant i dolçainer de l’Alcúdia. Posteriorment, la companyia La Negra posarà en escena ‘Nautilis’, una adaptació del llibre ‘20.000 llegües de viatge submarí’, de Julio Verne, on es mostren els estralls que la contaminació ha provocat en el fons dels oceans.

I la jornada de tancament (12 de juny) comptarà amb una oferta molt diversa: La Factoria de Sons, grup de músics i mestres que interpreten composicions pròpies i també versions, oferirà l’espectacle ‘Un munt de cançons’; Fanfi García representarà les peripècies d’un pallasso molt particular en Katapuntum; i la formació Canta Canalla posarà de llarg el seu segon disc, ‘Revolucions per menuts’, amb temes de rock, folk americà, cúmbia i twist.

Finalment, per la vesprada, serà el torn de la companyia El Ball de Sant Vito i la funció ‘La terra dels babaus’, on el públic podrà gaudir de l’adaptació de rondalles de les comarques centrals valencianes representades amb titelles de guant tradicionals i música interpretada en directe, i de la contacontes vila-realenca Rosabel Canós. La Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa posarà el fermall a la segona edició del Mercat de Cultura Infantil.

Pujar