Castellano

Rafael Albert defensa a Orpesa les rebaixes fiscals que ajuden a les famílies i “que només Carlos Mazón garanteix”

Rafael Albert defensa a Orpesa les rebaixes fiscals que ajuden a les famílies i “que només Carlos Mazón garanteix”
  • Rubén Ibáñez, es trasllada fins a Orpesa per a exposar la bateria de rebaixes fiscals que el president regional del PPCV implementarà quan arribe a la presidència de la Generalitat

MÉS FOTOS
Rafael Albert defensa a Orpesa les rebaixes fiscals que ajuden a les famílies i “que només Carlos Mazón garanteix” - (foto 2)

El Partit Popular va reunir ahir tard a Orpesa a veïns de la localitat interessats a conéixer les polítiques fiscals que el president regional del PPCV, Carlos Mazón, implementarà tan prompte com ocupe la presidència de la Generalitat Valenciana. "L'objectiu és garantir a les famílies l'alleujament fiscal que hui Ximo Puig els nega. I ho farem possible amb rebaixes que generen liquiditat entre els ciutadans i garantisquen el dret a decidir on invertir els seus estalvis".

El candidat del PP a l'alcaldia d'Orpesa, Rafael Albert, ha fet aquestes consideracions en el marc d'una xarrada que ha comptat amb el diputat autonòmic del PPCV, Rubén Ibáñez. "Hi ha altres polítiques fiscals que no es converteixen en un infern per a les famílies com hui ocorre amb Ximo Puig al capdavant del Consell". "Hi ha un pla alternatiu que lidera Carlos Mazón i que deixa en les famílies la decisió d'on invertir els seus diners".

Per a aconseguir-ho, "hem de començar per suprimir els impostos a la mort". "Perquè no té sentit que després de tota una vida d'esforços els hereus hagen de pagar pel patrimoni que reben i que tant de sacrifici ha costat als seus progenitors".

Així mateix, el PPCV defensa un pagament d'impostos ajustat a les rendes. "Pagarà menys IRPF qui menys ingressa". I tindran "oportunitats per a accedir a un habitatge de segona mà amb rebaixes fiscals de fins a un 40%", ha assenyalat Ibáñez.

Al costat d'aquestes mesures, el pla fiscal "que només el PP garanteix", planteja avantatges tant en l'escalat com en la progressivitat de l'Impost de Transmissions Patrimonials (ITP) i l'Imposat Actes Jurídics Documentats (AJD). "Proposem un tipus superrreduït del 3% als joves, les famílies nombroses i els habitatges que es troben en localitats en risc de despoblació". I "defensem la construcció de 10.000 habitatges protegits al llarg de tota la legislatura en la Comunitat Valenciana per a fomentar i facilitar l'accés a l'habitatge, especialment entre els joves".

Finalment, per a la resta de potencials compradors d'habitatges, el PPCV també planteja una rebaixa del tipus actual, que "caurà del 10% actual al 6%, 8% i 9%, en funció del valor de l'habitatge i amb un tipus mínim del 6% per a immobles de fins a 250.000 euros". "Estem preparats per a fer possible aquesta bateria de mesures i decidits a ajudar a les famílies, els joves i la societat en el seu conjunt perquè rebaixar impostos no sols és possible, sinó també necessari", ha manifestat el diputat autonòmic del PPCV.

Pujar