Castellano

Un poble de Castelló analitza les aigües residuals de les escoles per detectar el coronavirus a les aules

Un poble de Castelló analitza les aigües residuals de les escoles per detectar el coronavirus a les aules
  • El consistori realitza durant aquest primer trimestre mostrejos en els centres educatius per conèixer la presència de virus i la seua evolució

MÉS FOTOS
Un poble de Castelló analitza les aigües residuals de les escoles per detectar el coronavirus a les aules - (foto 2)

L'Ajuntament d'Orpesa de Mar inicia una campanya per detectar la presència de Covid-19 amb l'anàlisi d'aigües residuals en els centres educatius de la localitat. La iniciativa, en coordinació amb la Regidoria d'Educació, se centrarà aquestes setmanes a les escoles Degà Martí, La Mediterrània, l'institut Torre del Rei, l'escola infantil municipal i la ludoteca, coincidint amb l'inici de curs escolar, després de la signatura del nou contracte de col·laboració amb el laboratori de Global Omnium.

Així ho ha avançat l'alcaldessa i regidora de Sanitat, Araceli de Moya, que assenyala que "amb aquesta campanya, en la qual s'analitzaran les aigües residuals dels centres durant el primer trimestre del curs, pretenem aportar tranquil·litat a les famílies i poder avançar- davant de possibles casos de Covid-19". D'aquesta manera, "podrem valorar si realment existeix incidència o si els contagis estan disminuint, mentre augmenta la vacunació entre els més xicotets".

Així mateix, els mostrejos s'estendran a diferents punts del municipi, tal com ja es va fer l'any passat. El Pou del Porcar, el carrer Almassora, la platja de Amplàries i la zona sud d'Orpesa de Mar són alguns dels espais en què es realitzaran mostres que seran analitzades de manera setmanal.

Cal destacar que aquesta eina ha resultat clau en el municipi per poder prevenir possibles positius quan existeixen evidències de casos en determinades zones. En aquest sentit, de Moya adverteix sobre "la importància de comptar amb aquest mecanisme per controlar que la nostra població està complint amb les mesures de prevenció per evitar contagis i avançar-se a l'aparició de possibles nous brots i focus d'infecció".

Pujar