Castellano

Oropesa presenta el primer festival de l'Orgull per a reivindicar la diversitat

Oropesa presenta el primer festival de l'Orgull per a reivindicar la diversitat
  • Totes les activitats, dirigides a les famílies, seran el 24 de juliol en la plaça Mallorca

Oropesa acollirà diumenge que ve 24 de juliol el primer festival LGTBIQ+ en la plaça Mallorca, un esdeveniment dirigit a totes les famílies amb el qual aquesta localitat castellonenca vol reivindicar la diversitat.

L'alcaldessa d'Oropesa, Araceli de Moya, ha detallat el suport de l'Ajuntament a iniciatives com l'Oropesa Orgullosa perquè “enriqueixen a la societat” i suposen una eina per a “combatre la discriminació”. En aquest sentit, la primera edil ha lamentat els suïcidis i assassinats de persones d'aquest col·lectiu que són “una alarma que hem d'atallar”.

Per a l'alcaldessa d'Oropesa, amb l'est festival ajuden les famílies a “obrir la ment” i entendre “la família com una cosa abstracta”.

Per part seva, la regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, ha destacat que aquest festival es va començar a forjar abans de la pandèmia però en aquests dos anys ha estat impossible portar-lo avanci. Ara, Oropesa es converteix en una localitat “pionera” amb “un festival reivindicatiu dels drets LGTBIQ+ que pretén incloure a tota mena de famílies i de persones” amb la finalitat de frenar “els delictes d'odi i la discriminació”.

El president de Castelló LGTBI, Jordi Pilar, ha agraït a l'Ajuntament d'Oropesa la seva implicació en aquesta mena d'esdeveniments en els quals “es poden conèixer persones amb les mateixes inquietuds.

Programa Orpesa Orgullosa

9.30-10.30 hores. Sessió de ioga amb Roberto Reial

10.30-14.00 hores. Fira amb entitats, en la qual participaran Creu Roja Orpesa, FECCOOCV, Intersindical Valenciana, Petjades De carrer, Be Friki My Friend, Otaku Onda, Castelló LGTBI, FEDPECAS, Podem, PSPV, Consell de la Joventut Castelló, Compromís, Wildfrid, La Prohibida, Japan Mania, Escola Valenciana i L'Estatge Animalista

10.30-14.00 hores. Futbolí inflable

17.00-20.30 hores. Fira amb entitats

17.00-20.30 hores. Futbolí inflable

20.30 hores. Pregó amb la participació de Moisès Agustí i Jose Mola

20.45-21.45 hores. Taller Confortdrama amb Pedro Serrano

21.45-22.45 hores. Chester sobre nous reptes de la comunitat LGTBIQ+. Presenta i modera Jose Mola

22.45 hores. Kansas Summer Party

00.45 hores. Concerto La Prohibida + Algora

Pujar