Castellano

Oropesa liderarà el debat nacional per a la regeneració de la costa amb un congrés al setembre

Oropesa liderarà el debat nacional per a la regeneració de la costa amb un congrés al setembre
  • Aquesta localitat ha licitat un estudi per a conèixer la problemàtica del litoral i abordar una solució definitiva

MÉS FOTOS
Oropesa liderarà el debat nacional per a la regeneració de la costa amb un congrés al setembre - (foto 2)

Oropesa es convertirà el mes vinent de setembre en l'epicentre nacional per a debatre la problemàtica del litoral i abordar les solucions per a una regeneració que permeta als municipis costaners comptar amb les millors platges per a impulsar el turisme.

L'alcaldessa de la localitat, Araceli de Moya, ha explicat que el congrés se celebrarà el pròxim 29 de setembre perquè “Oropesa es convertisca en el centre del debat que afecta molts municipis” i liderar, així, el debat a nivell nacional.

Per a això el consistori confia comptar amb experts sobre el tema per a debatre i posar en comú el cocimiento i trobar una solució per a la regeneració de la costa.

De Moya ha assegurat que “la costa és un recurs natural que hem de cuidar perquè siga de major qualitat”. I per a això, l'Ajuntament d'Oropesa ha tret a licitació un projecte que els permetrà analitzar i conèixer la problemàtica local per a abordar solucions.

“Hem de fer-ho de manera tècnica però respectant el medi ambient i que la solució siga sostenible per a gaudeix de les platges com a motor turístic”, ha afirmat l'alcaldessa.

L'estudi, que preveuen estiga adjudicat a mitjan mes de setembre, es dedicarà a analitzar els problemes de les platges de Morro de Gos i Els Amplàries d'un municipi en què les platges “són el principal recurs turístic”, ha apuntat la tinenta d'alcaldessa, María Jiménez.

Aquest estudi que aquesta setmana s'ha tret a licitació, ha sigut presentat aquest matí a la platja Morro de Gos en presència de membres de les associacions de la platja, permetrà conèixer la problemàtica de la costa d'Oropesa i trobar una solució.

Els últims dos temporals, Gloria i Filomena, van assotar de manera important a la costa d'Oropesa i com a solució a curt termini per a dignificar la zona el consistori ha aportat tones d'arena de les platges del sud. No obstant això, “aquesta no és la solució definitiva”, segons Jiménez. I d'ací l'estudi que “serà un punt d'inflexió que ens permetria veure una solució per a finalitzar amb la problemàtica”.

Per part seua, el regidor de Platges, Jordi Llopis, ha assenyalat que l'estudi es realitzarà a través de la recopilació de dades, també d'antics estudis, s'analitzaren els plans i l'onatge, així com l'impacte mediambiental i l'estudi sobre l'ecosistema marí i tenint en compte el domini públic-terrestre.

“Veïns i ajuntament anirem de la mà per a reclamar a l'administració competent el que siga necessari per a regenerar les nostres platges”, ha continuat.

Pujar