Castellano

Oropesa honra a la seua patrona la Verge de la Paciència

Oropesa honra a la seua patrona la Verge de la Paciència
  • Consulta el programa taurí del 5 al 10 d'octubre amb el concurs de ramaderies i una xarrada amb el ramader Victoriano del Riu.

MÉS FOTOS
Oropesa honra a la seua patrona la Verge de la Paciència - (foto 2)
Oropesa honra a la seua patrona la Verge de la Paciència - (foto 3)

Orpesa es troba immersa en plenes festes patronals en honor a la Verge de la Paciència, amb un programa d'actes variat.

Sheila Museros Moreno és la reina infantil de les festes patronals i li acompanyen en la cort d'honor Llum Meua Morales Garay com primera dama, Adriana Núñez Madolell i Jennifer Novillo Cosoreanu que són les dames de la cort d'honor, i els festers Aaron Samuel Arellano Marín, Max de Palacio Ruiz, Alann Vedell Maixella, Ishak Ramadoni Barbar i Dustin Nogaj. 

Tots ells van viure un dia ple d'il·lusions amb la proclamació en el recinte multiusos, acompanyats del seu familiars, amics i veïns que es van acostar per a abrigallar-los en aquest dia tan important i esperat per a ells.

Amb la solemne processó de baixa de la imatge de la Verge de la Paciència i la solemne missa dilluns passat, Oropesa va rendir honors a la seua patrona.

La programació va continuar amb una exposició de fotografies i tallers, la mostra fotogràfica Oropesa Poble Antic, el lliurament de trofeus del campionat de petanca, el lliurament d'una placa commemorativa pel 20 aniversari de l'Associació Gent Saludable i les III Jornades Històriques d'Oropesa.

Per als pròxims dies hi ha previstos, entre altres coses, una visita teatralitat al Castell d'Oropesa, la benedicció de les cintes commemoratives del 57 aniversari de la Verge de la Paciència i el tret de després de carcasses, un tardeo i actuacions musicals, una jornada de billar, una fira infantil, la tradicional cercavila de dolçaina i tabals de la colla L’Embolic o l'homenatge a Michael Jackson el dissabte 2 d'octubre a les 19 hores. Aqueix mateix dia a les 22.30 hores arribarà el torn del tribut al Cant del boig i Peresa.

El diumenge 3 d'octubre es realitzarà la solemne missa en honor a la patrona i a la vesprada l'ofrena de flors en la Capella de la Verge de la Paciència.

La programació continuarà amb un tast de vins, un musical infantil de Disney o visites teatralitats al Castell, castells inflables o una vesprada de bingo, entre moltes altres activitats.

Festejos taurins en la plaça de bous d'Oropesa

El municipi d'Orpesa recupera els esperats actes taurins amb motiu de la celebració de les festes patronals en honor a la Verge de la Paciència. La plaça de bous acollirà, després de l'exhibició del ferro local d'Alberto Garrido, el tradicional concurs de ramaderies del 5 al 10 d'octubre que comptarà amb caps de bestiar de Fernando Mansilla, Iván Miró, Hilario Príncep, H. Cali, Germán Vidal, J. Tárrega ‘El Gall’, Miguel Parejo, F. Machancoses, V. Benavent i El Colom. 

Els plats forts arribaran els dies 6, 7 i 9 d'octubre amb la desencaixonada de tres bous salvatges dels prestigiosos ferros Victoriano del Riu i Montealto; dos d'ells seran patrocinats per l'Ajuntament i l'altre, per la penya local Sense DNI I aqueixos mateixos dies a la nit, a partir de les 23.00 hores, es realitzarà l'embolada.

Els interessats a assistir a totes les jornades taurines podran adquirir un bo per un cost de 10 euros i gratuït per a xiquets i xiquetes menors de 9 anys. La ubicació serà per a la mateixa estesa o zona rode tots els dies, per la qual cosa no es permet el canvi d'ubicació, i es podran adquirir bons per a altres persones, sempre que es tinguen totes les seues dades (nom complet, DNI i número de telèfon). 

L'Ajuntament destinarà els diners recaptats a Càritas, Creu Roja, Centre Cristià, Aficrom, l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'Associació de Persones i Familiars de Malalts d'Alzheimer. Els bons es podran adquirir en el consistori, en horari de demà del 28 de setembre a l'1 d'octubre (de 10.00 a 13.00 hores) i en horari de vesprada del 28 al 30 de setembre (de 18.00 a 20.00 hores). 

Així mateix, els aficionats taurins podran assistir a una xarrada taurina que se celebrarà el dia 5 d'octubre, a les 20.30 hores en el saló de plens de l'Ajuntament. L'acte, organitzat per la penya local Sense DNI, comptarà amb la presència del ramader Victoriano del Riu. 

 

Pujar