Castellano

Oropesa commemora el Dia de l'Orgull amb un festival LGTBI friendly

Oropesa commemora el Dia de l'Orgull amb un festival LGTBI friendly
  • La regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, ressalta la importància de celebrar aquesta data i “l'obligació moral de treballar per a vetllar pels drets del col·lectiu”

Orpesa se suma enguany a la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, una data que se celebra cada 28 de juny i que serveix per a recordar els fets esdevinguts en 1969 en el pub Stonewall, situat en el barri novaiorquès de Greenwich Village. Es tracta d'una data amb la qual l'Ajuntament vol recordar la importància de continuar construint societats més tolerants que convisquin en diversitat i promoguin el compliment dels drets vulnerats de les persones LGTBI.

Així ho han explicat la regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, qui ha avançat que “estem ultimant els preparatius per a celebrar per primera vegada un festival LGTBI friendly per a tots els públics en el qual es fomentin valors com la inclusió amb l'objectiu de visibilitzar al col·lectiu i promoure el respecte i la igualtat cap a aquest”.

D'aquesta manera, aquest nou esdeveniment, que aterrarà en el municipi el mes vinent de juliol, “servirà per a mostrar la diversitat de persones i famílies i, al seu torn, serà un altaveu per a reivindicar els drets del col·lectiu, perquè com a societat encara ens queda molt per avançar”, assenyala la responsable de l'àrea d'Igualtat.

Amb tot, Bermúdez ha volgut ressaltar “la importància de celebrar aquesta data, perquè la discriminació que sofreix aquest col·lectiu en tots els aspectes fa que ens sentim obligats com a representants polítics a vetllar pels seus drets”. “La LGTBIfobia encara està molt present en la nostra societat i hem de lluitar contra ella; és una obligació moral treballar per a aconseguir la igualtat d'aquest col·lectiu”, subratlla.

Pujar