Castellano

Oropesa, Benicàssim i Peníscola continuen esperant que Costas tire arena a les seves platges

Oropesa, Benicàssim i Peníscola continuen esperant que Costas tire arena a les seves platges
Oropesa, Benicàssim i Peníscola continuen esperant que Costas tire arena a les seves platges
  • Amb la temporada estival en marxa, el litoral castellonenc continua sense estar en plenes condicions per als banyistes

Amb l'estiu ja en marxa, les platges d'Oropesa, Benicàssim i Peníscola continuen esperant que Costas compleixi amb el seu compromís i empleni amb sorra algunes de les zones del litoral més castigades.

Es tracta de la platja Morro de Gos a Oropesa, Heliòpolis a Benicàssim i la zona més al nord de la platja Nord de Peníscola.

Elena Sánchez, representant de la plataforma Morro de Gos d'Oropesa, ha explicat que Costas es va comprometre a tirar 8.000 metres cúbics de sorra. Encara que el temps va passant i els banyistes, turistes i estiuejants no veuen solució a la falta de platja en part del litoral castellonenc, pel que sembla Costas els ha informat que prendran cartes en l'assumpte al més aviat possible.

“L'Ajuntament d'Oropesa ha rellanado amb sorra la platja, però en la zona que està pitjor Costas encara no ho ha fet” pel que “ens quedem amb la meitat de la platja arreglada i en l'altra meitat a penes tenim un metre de sorra”.

La pitjor part se l'ha emportat la zona de Morro de Post entre l'hotel Koral i el riu Chinchilla.

Jordi Llopis, regidor de Medi Ambient d'Oropesa, ha recordat que en les últimes setmanes l'Ajuntament ha emplenat amb 12.000 metres cúbics de sorra de la Petxina i Cala Retor fins a Morro de Gos i Els Amplàries.

Amb tot, l'edil ha destacat que “anirem fent més actuacions amb mitjans municipals” però “tot segons el que permeti la mar”.

Peníscola confia que Costas compleixca

Des de l'Ajuntament de Peníscola han assegurat que el compromís de Costas era emplenar amb sorra la zona més al nord de la platja Nord de la localitat, just on part amb el terme municipal de Benicarló.

Encara que de moment, el Ministeri no ha complert la seva part, des del consistori confien en la seva paraula, encara que la temporada estiuenca ja està en marxa.

De fet, no s'ha posat encara el concessionari de lloguer d'hamaques perquè la platja no està adequada, malgrat que el consistori ja ha abonat el cànon a Costas.

Cal assenyalar que aquest organisme que depèn del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha realitzat, en els últims mesos, els treballs acordats en la resta del litoral de Peníscola.

Benicàssim continua esperant

Per part seva, l'Ajuntament de Benicàssim, com l'any anterior, ha realitzat tots els tràmits oportuns “però des de Costas se'ns ha denegat traslladar sorra de fora del municipi”, per la qual cosa els veïns i estiuejants de la platja d'Heliòpolis continuen esperant una solució.

Si tens alguna informació, foto o vídeo interessant del teu municipi, pots posar-te en contacte amb ELPERIODIC.COM escrivint un missatge privat a través de les nostres xarxes socials en Facebook, Instagram i Twitter, escriure al correu hola@elperiodic.com o via Whatsapp a través del número 682 03 06 02.
Pujar