24 d’octubre de 2020 24/10/20

El Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa obri la convocatòria per a la recepció de propostes artístiques

El Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa obri la convocatòria per a la recepció de propostes artístiques - (foto 1)
  • El termini es tancarà el 4 d’abril

  • El certamen se celebrarà entre el 28 i el 30 de maig

La primera edició del Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa ha obert el termini per a la presentació de propostes artístiques. La convocatòria està dirigida a espectacles de qualsevol procedència geogràfica, malgrat que es donarà prioritat a les formacions de la Comunitat Valenciana. Cal tenir en compte que els projectes han d’anar destinats al públic d’entre 0 i 14 anys. El període per a la recepció de les sol·licituds romandrà obert fins al dissabte 4 d’abril.

Posteriorment, la comissió artística del Mercat MICO s’encarregarà de fer la selecció corresponent en funció dels següents criteris: la qualitat artística i tècnica de la proposta, així com la seua originalitat, singularitat i caràcter innovador; la capacitat de projecció; la trajectòria del sol·licitant; i si es tracta d’una estrena.

Cal tenir en compte que l’organització exclourà de la selecció els espectacles amb continguts racistes, xenòfobs, que ataquen la dignitat de dones o persones LGTBI o vulneren els drets fonamentals de les persones.

Les bases completes i el document d’inscripció es poden trobar en el següent enllaç: http://mercatmico.org/inscripcio/.

Una proposta singular

El Mercat MICO se celebrarà entre el dijous 28 i el dissabte 30 de maig. El certamen és una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d'Orpesa i l’empresa Metrònom amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i Turisme Comunitat Valenciana.

Durant la seua celebració, la localitat de la Plana Alta acollirà els agents que produeixen o programen tot tipus d’espectacles per al públic familiar: concerts, obres de teatre, conta contes, il·lustradors, editorials, pedagogs i empreses de serveis. A més de ser la trobada més important d’aquest sector cultural a la Comunitat Valenciana, el Mercat MICO serà una proposta singular a tota l’àrea del Mediterrani peninsular.

El centre neuràlgic del Mercat serà l’Ajuntament d’Orpesa. Aquest edifici modern, innovador i sostenible acollirà les activitats professionals i una part significativa de les actuacions d’animació infantil i dels concerts. Així mateix, el Mercat MICO es desenvoluparà en altres espais de la localitat. D’aquesta manera, la narrativa, la il·lustració, la música, el teatre i el cinema seran elements que dinamitzaran la vida cultural i social de la zona. Per tant, el certamen impulsarà la ciutat i la comarca com a pols estratègics del corredor cultural i turístic del Mediterrani, descentralitzant l’activitat artística en la Comunitat.

La programació professional del Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa comptarà amb conferències, meses de debat i speed datings on es posaran en contacte artistes, empreses productores i programadors per tal d’incentivar les contractacions. Les inscripcions professionals es poden formalitzar ací: http://bit.ly/mercatmicopro.

Pujar