20 de gener de 2021 20/1/21

María Jiménez impulsarà una campanya per a eliminar els excrements de gos a Orpesa

María Jiménez impulsarà una campanya per a eliminar els excrements de gos a Orpesa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  María Jiménez impulsarà una campanya per a eliminar els excrements de gos a Orpesa - (foto 2)

  El PSPV-PSOE de Orpesa inclourà en el seu programa electoral la posada en marxa d'una campanya de sensibilització per a eliminar els excrements canins de la via pública. Ho ha avançat la candidata socialista a l'Alcaldia, María Jiménez, com a resposta “a l'estat de brutícia i deixadesa que presenten els carrers del nostre municipi”.

  Segons ha apuntat Jiménez, la iniciativa aprofundirà en la sensibilització dels amos dels animals a través de materials informatius. Respecte al contingut d'aquests, la candidata ha subratllat que inclourà, entre d’altres, les xifres del sobrecost que suposa per a les arques públiques la neteja dels excrements. “Els comportaments incívics no ixen debades”.

  A més, també ha anunciat que la proposta socialista arribarà als col·legis i institut i es complementarà amb la instal·lació de noves papereres en les zones amb més freqüència de pas de cans i la supervisió periòdica que hi haja sempre bosses en els dispensadors.

  “És important mantindre la nostra localitat neta; ho mereixen els veïns i la marca turística Orpesa”. Per això, també ha confirmat que aquesta iniciativa comptarà amb la participació de la Policia Local per a ampliar la seua efectivitat. “En col·laboració desenvoluparem un pla de vigilància perquè cap excrement es quede al carrer i s'estudiarà posar en marxa un banc d'ADN caní per a controlar quines persones són les que no recullen la femta i prendre mesures per a eradicar aquesta acció”.

  EL PARTIDO POPULAR, PARALIZADO

  “Aquesta legislatura hem sigut especialment combatius en el que a neteja viària es refereix. De fet, no és la primera vegada que proposem mesures per a eliminar els excrements canins dels carrers d'Orpesa”. Davant això, ha recordat que una iniciativa semblant va ser elevada i aprovada pel Ple a iniciativa del Grup Municipal Socialista, encara que la deixadesa de l'equip de govern del Partit Popular l'ha deixada en un calaix”, s'ha lamentat. “L'Ajuntament és qui ha de garantir que el municipi present un estat impecable de neteja i, lamentablement, no és així. Nosaltres actuarem”, ha dit Jiménez.

  Pujar