Castellano

Cultura aporta 5.000 euros per a digitalitzar l'arxiu municipal d'Oropesa

Cultura aporta 5.000 euros per a digitalitzar l'arxiu municipal d'Oropesa
  • Aquesta subvenció permet una correcta conservació dels documents històrics que es preserven en la localitat i l'accessibilitat dels mateixos a la població

L'Ajuntament d'Orpesa ha rebut una subvenció per part de la Conselleria de Cultura que ascendeix als 5.000 euros i que està destinada a la digitalització dels arxius municipals. Es tracta d'una ajuda “amb la qual cobrim el total de la inversió realitzada en els dos anys anteriors per a tal fi”, tal com ha avançat el regidor encarregat de l'àrea, Gonçal Tamborero.

D'aquesta manera, el consistori ha vist retornat el 100% de la despesa realitzada en la digitalització de la documentació històrica anterior a l'any 1940 dels fons dels arxius municipals, que suma més de 150.000 imatges (folis).

Tamborero ha volgut recalcar “la importància d'aquesta subvenció per a l'arxiu municipal de la nostra localitat, perquè gràcies a aquesta ajuda podem dur a terme la digitalització dels mateixos i fer-los accessibles a tota la població” i ha recordat la “ferma aposta per la dinamització del vessant cultural de l'arxiu municipal, amb el que continuarem realitzant altres activitats i donant a conéixer la importància d'aquest”.

Pujar