Castellano

La cridanera taca que apareix i desapareix a la platja d'Oropesa

La cridanera taca que apareix i desapareix a la platja d'Oropesa
  • Veïns de la localitat asseguren que la taca és visible al migdia a la platja de la Petxina

MÉS FOTOS
La cridanera taca que apareix i desapareix a la platja d'Oropesa - (foto 2)

Una taca jabonosa, d'aspecte greixós, a la platja d'Oropesa està donant que parlar entre els veïns i estiuejants d'aquest municipi castellonenc. Pel que sembla, i com es pot observar en les imatges, la taca apareix per l'esquerra de la platja de la Petxina, a l'altura de la Torre del Rei, i segueix al llarg de la platja segons els corrents marins.

De fet la taca no és visible ni diàriament ni tot l'any. Segons els veïns que s'han posat en contacte amb elperiodic.com, la taca sol aparèixer entre les 12 i les 14 hores, i encara que és visible “quasi tots els dies” la veritat és que no és habitual veure-la tot l'any.

Encara que des de l'Ajuntament d'Oropesa han assegurat a elperiodic.com que no tenen constància d'ella, els veïns que han denunciat aquesta situació afirmen que s'han realitzat analítiques i la taca jabonosa no és perjudicial, malgrat el seu aspecte greixós.

Per això, els veïns insisteixen que l'Ajuntament hauria de prendre cartes sobre l'assumpte i “eliminar coste el que coste” la taca, amb diners municipals i després si no és responsabilitat seua que reclamen les despeses a l'organisme que estiguera implicat en aquesta taca.

L'aparició d'aquesta mena de taques sembla ser habitual i provoquen, en moltes ocasions, el tancament de les platges i la prohibició del bany a les persones fins que s'hagen realitzat les anàlisis pertinents.

Pujar