Castellano

Climent aposta per dinamitzar la seguretat ciutadana i garantir el lliure exercici dels drets humans

Climent aposta per dinamitzar la seguretat ciutadana i garantir el lliure exercici dels drets humans
  MÉS FOTOS
  Climent aposta per dinamitzar la seguretat ciutadana i garantir el lliure exercici dels drets humans - (foto 2)
  Climent aposta per dinamitzar la seguretat ciutadana i garantir el lliure exercici dels drets humans - (foto 3)

  El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha clausurat avui el Curs en Alta Gerència en Seguretat Ciutadana que s'ha celebrat durant aquesta setmana en el campus de Riu Sec i la localitat d'Oropesa. Aquest curs s'emmarca en el Pla internacional de recerca i desenvolupament per al post-conflicte a Colòmbia que desenvolupa l'UJI amb la Universitat Nacional de Colòmbia.

  A l'acte de clausura també han assistit l'Agregat d'interior de l'Ambaixada de Colòmbia a Espanya, Federico Cabello de Alba; el subdelegat de Defensa a Castelló, Javier Ferreres; la comissària general de la Policia Nacional de Castelló, Concepción de Vega; el director General d'Emergències de la Comunitat Valenciana, José María Ángel: la regidora de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez, i el vicerector de Seu de la Universitat Nacional de Colòmbia, Jesús Sigifredo Valencia Ríos.

  El rector ha explicat en la seua intervenció que la falta de seguretat ciutadana és un problema de drets, doncs atempta contra el dret a la vida i a la integritat física de les persones, i posa en perill també les possibilitats dels ciutadans per a gaudir altres drets. «Davant açò, hem de dedicar periòdicament esforços, mitjans i reflexions crítiques –aquest curs és un exemple d'açò- a fi de millorar la gestió dels sistemes, efectius i operatius de seguretat, sense caure per açò en la consideració dels drets humans com un obstacle a la mateixa, la qual cosa posaria en perill els assoliments aconseguits en les últimes dècades per la humanitat. Est és el gran repte que els responsables de la seguretat ciutadana tenen entre mans i, tota la societat, des de la institucions legislatives i judicials fins als centres de recerca i formació, el repte de saber dinamitzar la seguretat ciutadana i garantir així mateix el lliure exercici dels drets humans».

  Per a finalitzar, Climent ha volgut agrair especialment al coronel Joaquín Fernando Buitrago i a tots els membres de l'organització l'esforç i el treball que han realitzat para organitza aquest curs, així com la col·laboració de l'Escola de Cadets de Policia Nacional de Bogotà «General Francisco de Paula Santander».

  Pujar