23 d’octubre de 2020 23/10/20

Caceroladas per a denunciar l'abandó de la platja Morro de *Gos d'Orpesa

Caceroladas per a denunciar l'abandó de la platja Morro de *Gos d'Orpesa
Caceroladas per a denunciar l'abandó de la platja Morro de *Gos d'Orpesa
  • Un grup de veïns ha creat una plataforma per a exigir a les administracions soluciones per a la costa castellonenca

La Plataforma Morro de *Gos naix amb un únic objectiu: que les administracions escolten les reivindicacions dels veïns els qui denuncien l'abandó de la platja que porta el mateix nom i que està situada en el municipi castellonenc d'Orpesa.

“En els últims cinc anys hem anat notant que la platja ha anat disminuint la seua grandària deguda al canvi climàtic, això unit al fet que els temporals són cada vegada més forts i freqüent” expliquen els membres de la plataforma, des d'on a més apunta que malgrat això en arribar la Setmana Santa sempre “estava arreglada”.

En aquest 2020 no ha sigut així: “Enguany s'han ajuntat tres temporals i l'aigua ha destrossat trossos del passeig marítim. Això ha provocat la quasi desaparició de la platja” lamenten, al mateix temps que expliquen que des de les administracions no s'està fent res per solucionar-ho.

La plataforma ha mantingut reunions amb l'ajuntament on els expliquen que s'han dut a terme diferents actuacions a la platja – com invertir en arena – però que l'últim temporal ha acabat amb tot això. A més, els veïns denuncien que es depuren responsabilitat en derivar-los al Ministeri de Transició Ecològica.

Davant aquesta situació, la plataforma es troba recollint signatures i realitzant caceroladas a la platja diàriament – tal com es pot veure en el vídeo – amb l'única fi de cridar l'atenció de les autoritats i evitar així que desaparega la platja Morro de Gos.

“Davant la negativa de rebre'ns i la passivitat davant aquest problema, busquem l'ajuda de tot el que puga perquè aquest paratge no es muira i amb l'els nostres apartaments, que poden tindre problemes de fonamentació per les contínues inundacions” reclamen públicament.

Pujar