27 de setembre de 2020 27/9/20

Cs se suma a la manifestació convocada per un col·lectiu de pares el 18 de gener a Orihuela contra la retallada de drets

  • Marta Martín i Meche Ventura anuncien accions per a frenar la imposició del valencià a alumnes amb exempció des del Congrés, Les Corts i els ajuntaments

La diputada de Ciutadans (Cs) per Alacant, Marta Martín, ha confirmat que “secundarem la manifestació convocada per un col·lectiu de pares i mares per al 18 de gener a Orihuela per a frenar la retallada de drets”. Així ho ha anunciat després d'una reunió a Orihuela amb representants de mares i pares que han traslladat la seua preocupació per l'aplicació de la Llei 4/2018 del Plurilingüisme impulsada pel conseller d'Educació, Vicent Marzá. “És kafkià, es dóna la paradoxa que els alumnes que tenen exempció de valencià fins a aquest moment es veuran obligats a examinar-se en aquesta llengua sense haver-la estudiat abans”, ha criticat Martín.

La diputada ha explicat la moció que es presentarà en Las Cortes sota el lema ‘Valenciano sí, castellà també’ amb un text bilingüe “per a visibilitzar aqueixa normalitat en la coexistència de totes dues llengües cooficials a la Comunitat Valenciana i per a frenar barbaritats”.

Per part seua, la portaveu d'Educació de Cs en Les Corts, Mercedes Ventura, ha anunciat que “Ciutadans portarà al Síndic de Greuges una queixa sobre el greuge que comporta aplicar l'actual model plurilingüe el pròxim curs acadèmic per a l'alumnat de Batxillerat i Secundària que durant la seua trajectòria acadèmica ha sol·licitat l'exempció de valencià”.

“Un model lingüístic únic que no tinga en compte les zones valencià parlants i castellano parlants ignora la llengua vehicular de l'alumnat i és il·legal perquè ni respecta la pluralitat que existeix en la Comunitat, ni la llei d'usos del valencià”, ha remarcat.

També el portaveu municipal i vicealcalde oriolà, José Aix ha estat present en la trobada amb pares i mares i ha avançat que “tots els ajuntaments de la província presentaran una moció” per a defensar la llibertat d'elecció dels pares i el respecte a la pluralitat lingüística.

“La llengua mai ha sigut un problema i Marzá està obstinat que ho siga, però nosaltres no el permetrem”, ha afirmat. Aix ha manifestat a més que “ens sorprén que el PP pretenga ara liderar la solució a un problema que ells mateixos han creat posant requisits i mirat cap a un altre costat quan es podia emportar la llei al Constitucional”.

Pujar