Castellano

Quin misteri amaga l'òliba de l'església d'Oriola?

Quin misteri amaga l'òliba de l'església d'Oriola?
  • Aquest dimarts 21 de juliol es produirà en aquesta localitat alacantina un fenomen únic

MÉS FOTOS
Quin misteri amaga l'òliba de l'església d'Oriola? - (foto 2)

Aquest dimarts 21 de juny, es produirà a Oriola un fenomen únic i ple de misteri en la façana de l'Església de Santiago Apòstol amb l'arribada del solstici de estiu. 

I és que el últim raig de sol de la primavera incideix sobre l'escultura de la òliba sense fer cap mena d'ombra. Un fet que només es produeix just amb aquest últim raig (sobre les 20 hores) i que reuneix cada any a desenes de turistes, veïns i curiosos per a contemplar aquest fenomen que ocorre tan sols una vegada a l'any.

Segons la creença popular, la òliba és un ocell desgraciat companya de les bruixes com el mussol i les hi clavava sobre les portes de les granges per a paralitzar al diable, del qual es deia que prenia sovint la seva forma.

Des de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Oriola s'ha organitzat una ruta específica per a aquest dia, que comença en la Tourist Info Orihuela Centre a les 18.30 hores i que recorrerà el principal carrer del Centre històric, carrer Major, mostrant les façanes dels principals monuments que es troben en el recorregut fins a arribar a l'Església de Santiago.

Pujar