25 de gener de 2020 25/1/20

Orihuela sol·licitarà ser declarada com a zona greument afectada per les inundacions

Orihuela sol·licitarà ser declarada com a zona greument afectada per les inundacions - (foto 1)

  El Ple municipal de l'Ajuntament d'Oriola ha aprovat aquest dilluns la sol·licitud al Consell de Ministres per a la declaració de zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, després de les inundacions que continua patint el terme municipal d'Oriola. Aquesta sol·licitud ha sigut aprovada per unanimitat per tots els grups polítics que conformen la Corporació Municipal (Partit Popular, Partit Socialista, Ciutadans, Canviem Oriola i Vox).

  En cas que es produïsca la declaració, i a decisió del Consell de Ministres, les mesures a adoptar podran ser de la següent naturalesa:

  a) Ajudes econòmiques a particulars per danys en habitatge habitual i estris de primera necessitat.

  b) Compensació a Corporacions Locals per despeses derivades d'actuacions inajornables.

  c) Ajudes a persones físiques o jurídiques que hagen dut a terme la prestació personal o de béns.

  d) Ajudes destinades a establiments industrials, mercantils i de serveis.

  e) Subvencions per danys en infraestructures municipals, xarxa viària provincial i insular.

  f) Ajudes per danys en produccions agrícoles, ramaderes, forestals i d'aqüicultura marina.

  g) Obertura de línies de préstec preferencials subvencionades per l'Institut de Crèdit Oficial. A més, podran aprovar-se mesures fiscals i mesures laborals i de seguretat social.

  Després de l'acord del Ple, l'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, ha destacat “la col·laboració de totes les institucions, voluntaris, empreses que en aquests dies s'estan bolcant amb la nostra ciutat, disposats a ajudar-nos a recuperar-nos d'aquesta situació tan difícil”, al mateix temps que ha manifestat que “necessitem l'ajuda de totes les institucions per a la reconstruir totes les zones afectades, i necessitem que aquestes ajudes es donen amb la major celeritat possible”. I és que tal com ha assegurat el primer edil oriolà “hem viscut una catàstrofe i els nostres veïns estan desolats, però Oriola i la Vega Baixa tenen coratge i tirarem avant”.

  Serveis bàsics municipals

  D'altra banda, Bascuñana va avançar també que l'Equip de Govern ahir va mantindre una reunió per a coordinar la posada en marxa dels serveis bàsics municipals, iniciant així la fase d'avaluació de danys per part dels tècnics municipals en instal·lacions sanitàries, centres educatius i edificis municipals, així com els accessos als mateixos “per a garantir la seguretat i de la integritat dels usuaris dels mateixos abans de conducta a la seua obertura”.

  Així mateix, ja s'està coordinant el servei de l'oficina d'atenció a les persones afectades per les inundacions que s'obrirà pròximament i sobre la qual s'oferirà tota la informació referent a través dels canals oficials: Xarxes Socials, pàgina web, i a través dels mitjans de comunicació.

  Pujar