31 de març de 2020 31/3/20
Per Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Sant Blai de Borriana en Vila-real

    L’any 1974 es van agermanar les dos ciutats de Vila-real i Borriana. Amb motiu del 40 aniversari l’any 2014 la confraria de Sant Blai de Borriana va voler materialitzar este fet i va participar en la processó de Sant Pasqual d’aquell any. Des d’aleshores es visita cada 3 de febrer i 17 de maig tant la confraia de Sant Blai com el patronat organitzador de la festa de Sant Pasqual.

    El proper dimarts dia de Sant Pasqual, patró de Vila-real i de la diòcesi de Sogorb-Castelló, la confraria de Sant Blai visitarà Vila-real i en esta ocasió l’acompanyarà l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que molt gustosament ha acceptat la invitació de la confraria del patró de Borriana. Amb la intenció d’unir i crear ponts de diàleg i d’entesa. D’agermanar i relacionar-se. De conèixer i d’apendre. De sumar, participar, valorar i superar-se.

    La casa de les purissimeres de Vila-real enguany fa una exposició sobre les obres de Misericòrdia. Dos imatges de l’església de Sant Blai de Borriana están en esta exposició. Una Mare de Déu de la Mercé i l’altra la Mare de Déu de la Pietat. Siga esta una mostra més del víncul entre les dos ciutats. L’exposició s’inaugura el dia de Sant Pasqual, 17 de maig, després de la missa pontifical pel bisbe de la diòcesi.

    Des d’estes línies la confraria de Sant Blai vol agraïr públicament a l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la seua participación en esta festa.

    Pujar