17 de gener de 2020 17/1/20
Per Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

Onda, una ciutat centrada en la creació de treball

  L'esforç de tots els onders, emprenedors, autònoms, empresaris i treballadors ha aconseguit que Onda hui estiga en el camí del creixement econòmic i la creació d'ocupació. I l'equip de govern popular de l'Ajuntament d'Onda hem estat al costat de tots ells per a aconseguir l'objectiu.

  La recuperació econòmica s'està consolidant i tots els indicadors econòmics mostren un avanç positiu, una reactivació econòmica de tots els sectors productius i el sector turístic com nova font d'ingressos. En l'anterior legislatura del tripartit es va produir la major destrucció d'ocupació de la història en Onda, es van eliminar 2.600 llocs de treball i les arques municipals teníen un dèficit de més de 8 milions de tresoreria. El treball que els ondenses ens van encarregar als populars, per tant, no era fàcil. Hui en Onda treballen més de 8.000 veïns, gràcies a la creació durant esta legislatura de 400 nous llocs de treball.

  Per a això, en Onda hem demostrat dos coses: que des d'una administració local es poden fer moltes coses per a reactivar l'ocupació i dos, que sense l'esforç de tots els onders res hauria sigut possible.

  Els programes econòmics de l'Ajuntament s'han centrat en els emprenedors, amb ajudes per a la creació de més de 170 empreses, centrats en el talent dels innovadors, en la formació i en la inserció laboral amb la participació directa en més de 1.700 contractes. Encara queda molt per fer, però hem assentat les bases perquè la millora siga imparable. A més hem dissenyat estratègies per als distints sectors econòmics: el sector del taulellet amb incentius fiscals o el pla de Rehabilitació de Vivendes, acordat amb els empresaris del sector i els constructors, la rebaixa d'impostos a tots...

  En el sector servicis s'han impulsat mesures apostant pel turisme, el comerç i l'agricultura. Des de l'Ajuntament s'han creat les primeres beques per a formar els joves d’Onda i que tinguen més oportunitats per a obtindre una ocupació adequada al seu alt nivell educatiu, programes d'ocupació junt amb altres administracions o iniciatives d'impuls a la contractació. Un esforç que comença a tindre resultats, s'ha aconseguit molt en molt poc de temps, però no és prou. Encara queda molt per fer i el pròxim repte que aconseguirem en els pròxims mesos, tots junts i amb determinació, és convertir a Onda en un referent econòmic i de creació de noves oportunitats, de prosperitat per a tots els veïns.

  ocultar
  Onda, una ciutat centrada en la creació de treball
  Pujar