20 d’octubre de 2019 20/10/19
Per Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

No al copagament dels discapacitats; primer Onda i els onders

  Des de que sóc l’alcalde d’Onda, he tingut molt clar que el meu poble i la gent del meu poble anava a estar per davant de qualsevol altre tipus d’interés. És per això que, des de que sóc alcalde d’Onda, han estat varies les vegades que he mostrat el meu desacord amb les decisions que el meu partit prenia en altres institucions, bé fóra el Govern d’Espanya, la Generalitat o la Diputació.

  Em vaig oposar en el seu dia a l’increment de la tarifa energètica per a les empreses taulelleres per què pensava que esta mesura anava a perjudicar a les empreses del meu poble i, el més important, als seus treballadors. En aquell moment, vaig lluitar de la mà de la Generalitat per a què el Govern de Mariano Rajoy anulara aquella llei. I ho vam aconseguir en part, al reduir el porcentatge d’aplicació de l’impost energètic a les empreses del taulell.

  Ara, la Generalitat ha d'aplicar la Llei de Dependència que va aprovar Zapatero i que suposa posar en marxa el copagament per als discapacitats. És a dir, que les famílies dels discapacitats hauran de fer front a una part de la despesa dels servicis que reben a través de la Generalitat. I en este punt, no estic d’acord ni, evidentment amb Zapatero, que va aprovar la Llei, però tampoc amb la Generalitat, encara que estiga governada pel meu mateix partit. No tinc cap problema en mostrar la meua discrepància per què crec que la mesura no és justa amb els onders, amb els veïns d’Onda que més ho necessiten: els discapacitats i les seues famílies.

  La moció dels populars d'Onda

  Per això, este dimarts, en la comissió de Benestar Social que prepara la sessió plenària de la pròxima setmana, el PP hem presentat una moció per a què l’ajuntament d’Onda demande l’eliminació del copagament per als usuaris del centre ocupacional El Molí i de la vivenda tutelada Llibertat, tal i com em van demanar els membres de l’Associació de Pares Minusvàlids Psíquics Verge de l’Esperança d’Onda.

  L'aplicació per part de la Generalitat de la Llei de Dependència que va aprovar Zapatero farà que les famílies dels usuaris del centre ocupacional El Molí hagen de pagar el 12% de les despeses del centre. Això suposarà una mitjana de 80 euros al mes per usuari. I això és, per a mi, intolerable.

  De la mateixa manera, el copagament obligarà a pagar als usuaris el 55% de les despeses de la vivenda tutelada Llibertat, és a dir, uns 900 euros de mitjana al mes per usuari. I això no és de justícia.

  I davant d’això, ni el Partit Popular d’Onda, que presidisc, ni l’ajuntament d’Onda, del que sóc alcalde, està d’acord.

  A la sessió plenària del pròxim dimarts, portaré la moció i serè personalment l’encarregat de defensar-la. Els partits de l’oposició tindran l’oportunitat de donar-li suport. Espere que no facen com en altres vegades en temes tan sensibles com éste que, per l’únic motiu de què la proposta va eixir dels populars d’Onda, no li van donar suport, encara que beneficiar als onders. Ells sabran.

  El que tinc ben clar és que, mentre els veïns d’Onda vulguen que siga el seu alcalde, els interesos de la gent del meu poble estarà per davant de qualsevol altre tipus d’interés. I l’oposició farà el que vulga: estar al costat dels interesos dels veïns d’Onda o fer com fins ara. El copagament és un altre clar exemple de què per a mi, Onda i els onders estan per davant de tot i de tots. També per davant de les decisions que puga pendre el meu partit, si crec que són perjudicials per als interesos dels onders. Com en este cas.

  ocultar
  No al copagament dels discapacitats; primer Onda i els onders
  Pujar