elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onze embarassades amb covid estan ingressades en hospitals valencians

Onze embarassades amb covid estan ingressades en hospitals valencians
  • D'elles, hi ha dos a l'UCI encara que des de Sanitat llancen un missatge de tranquil·litat

El quasi mig centenar d'embarassades amb covid que estan ingressades a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha fet botar totes les alarmes. Des de la Conselleria de Sanitat han volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la societat valenciana en relació a aquest tema: només el 1,5% de les hospitalitzacions en aquest moment són de parteres.

En concret, de les 689 persones ingressades a dia de hui a la Comunitat Valenciana, 11 estan embarassades i dues d'elles a la UCI: "Cal tenir en compte que, per protocol, i per precaució depenent del que avançada que estiga la gestació, les dones emabarazadas poden requerir hospitalització tot i tenir símptomes lleus".

Argmentan que el motiu de la seua hospitalització, en molts casos, és perquè el personal mèdic pot seguir més de prop l'evolució de l'embaràs i la malaltia.

Vacunació prioritària

Mentre, l'OMS demana prioritat de vacunació per a embarassades i nens amb malalties cròniques. Així ho recull l'actualització del seu grup d'experts en el full de ruta per a l'establiment de prioritats en l'ús de vacunes contra la COVID-19 en un context de subministraments limitats. Els experts de l'OMS recorden que les embarassades tenen un major risc de desenvolupar una malaltia greu.

A més, la COVID-19 durant l'embaràs s'associa amb resultats adversos que afecten el nounat. Les embarassades tenen major risc de part prematur i que els nounats requereixen cures intensives neonatals.

Embaràs i lactància

La situació de la Covid-19 en dones embarassades ha generat molts dubtes que continuen sorgint entre aquest col·lectiu en relació amb el part, la lactància o la vacunació. En aquest sentit, especialistes de la Unitat Neonatal i de Cures Intermèdies Pediàtrica de l'Hospital de Manises recorden que la infecció per Covid-19 materna no suposa un canvi en les recomanacions generals sobre la lactància és a dir, "la infecció de la mare per Covid- 19 non suposa cap problema per iniciar i / o continuar amb la lactància materna exclusiva fins als sis mesos de vida de l'infant i posteriorment complementar-la amb altres aliments durant el temps que la mare i el nadó desitgen", explica la Dra. Blanca Garrido García, pediatra neonatòloga d'aquesta unitat.

Davant aquestes recomanacions, les especialistes d'aquest centre sanitari, a més, recorden que tot i que no hi haja una evidència científica determinant sobre això, "és lògic pensar que, si la mare ha estat infectada per Covid-19 i s'han generat anticossos, aquests poden passar a la llet materna i, per tant, al nadó al igual que passa amb els anticossos generats després altres infeccions ", explica la Dra. Garrido.

Pujar