elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor d'Ontinyent debat, en la seua novena edición, sobre ‘Talent, innovació i territori’

La Universitat de Tardor d'Ontinyent debat, en la seua novena edición, sobre ‘Talent, innovació i territori’

    La novena edició d'aquesta universitat estacional, una iniciativa de la Universitat de València, desenvolupada en col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent i amb la participació de la Diputació de València i diferents entitats locals, ha obert hui un intens debat multidisciplinari, al llarg de cinc jornades i en diferents seus, sobre els elements diferencials d'Ontinyent i la Vall d'Albaida.

    València, 14 d'octubre de 2019. El vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, el regidor coordinador d'Educació, Esports i Joventut d'Ontinyent, Óscar Borrell i el director del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, José Cantó, han inaugurat hui, la novena edició de la Universitat de Tardor d'Ontinyent, que, al llarg de la setmana, oferirà diversos debats, d'accés lliure i gratuït per a tots els ciutadans, en aquesta localitat, sota el titule ‘Talent, innovació i territori’.

    La Universitat  de València ha organitzat la present edició de la Universitat de Tardor d'Ontinyent (UTO), gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent, Caixa Ontinyent, la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Càtedra InnovatiOnt i l'Institutd'Estudis de la Vall d'Albaida.

    La UTO és una acció acadèmica del Campus d'Ontinyent dirigida a la ciutat i a la Vall d'Albaida, que té el seu origen en l'interés de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, d'impulsar la formació, la investigació i la transferència del coneixement en relació amb les singularitats de cada territori, gràcies a les aportacions de docents, estudiants, professionals i ciutadans d'aquesta localitat i la seua comarca.

    El lema d'enguany pretén fer referència a la importància del talent de les persones, les institucions i els col·lectius com a motor de la innovació i vertebració del territori.

    Les jornades, amb un enfocament multidisciplinari, es desenvoluparan al llarg de la setmana a l'Aula Magna del Campus de la Universitat i el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

    La jornada inaugural, que ha tingut lloc hui en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, ha inclós una conferència sobre la ‘Globalització i les cadenes de valor’, a càrrec de Càndid Penalba, president de l'Associaciód'EmpresarisTèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i de la patronal estatal.

    Demà de matí es desenvoluparan dos seminaris, a l'Aula Magna del Campus: el Seminari de Magisteri i el Seminari Infermeria. El Seminari Magisteri, coordinat per Ana Mª Botella, començarà, a les 11:00 h, amb una conferència sota el títol ‘Soundcool: una ferramenta col·laborativa per l'aprenentatge musical’, i un taller a càrrec de Núria Lloret i Jorge Sastre.

    El Seminari Infermeria, coordinat per Antonio Merelles, de la Universitat de València, començarà, a les 13:00 h, amb una conferència sobre ‘Intervenció i participación comunitària des de l'Atenció Primària de Salut’, en la qual participarà, juntament amb Ana Esplugues Cebrián, també de la Universitat de València.

    El dimecres, 16 d'octubre, serà una jornada especial, amb una carrera popular pel Campus d'Ontinyent, que té com a coordinador a Pep Crespo.

    El dijous, l'Aula Magna del Campus acollirà un Seminarid'Economia, coordinat per Mª Teresa Sanchis i Maica Bas, que començarà a les 11:15 h amb la Càtedra ‘InnovatiOnt: Presentació d'estudis realitzats per a la innovació i configuració de territoris intel·ligents’. A continuació, tindrà lloc un lliurament de premis als TFG i José Ginés Mora, doctor per la Universitat de València, del Centre d'Investigacions Educatives, pronunciarà una conferència amb el títol ‘La universitat: suport del talent i la innovación?’.

    A la vesprada, el mateix dia, el Centre Cultural Caixa Ontinyent, sota la coordinació de José Cantó i Josep Calatayud, acollirà, en el marc del Seminari UNISOCIETAT-IEVA, les conferències `La patrimonialització de la cultura festiva’, a càrrec de Gil-Manuel Hernández, de la Universitat de València; i ‘El Patrimoni Festiu: l'evolució de la Festa’, a càrrec d'Antonio Ariño, també de la Universitat de València.

    La novena edició de la UTO inclourà divendres amb un Seminari Esport, que es desenvoluparà a l'Aula Magna del Campus, sota el títol ‘Talent i coordinació en l'esport’ i la coordinació de Ferrán Calabuig i Pedro Pérez. Leonor Gallardo Guerrero (UCLM) pronunciarà una conferència sobre ‘La tecnologia, l'emprenedoria i la investigació al servei de l'esport’, i Roberto Luna Arocas parlarà sobre `La gestió del talent en l'esport’.

    Aquest seminari finalitzarà amb dues taules redones, moderades per Roberto Luna Arocas, sobre ‘El talent com a transformador de l'experiència vital’, dirigida per Ruth Aguilar Fulgencio; i ‘Canviar d'altitud. Passió, Innovació i Creativitat per a volar ben alt’, a càrrec de Raúl Carbonell Rodríguez, de Tot Globo.

    Paral·lelament, el divendres, el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà l'IV Workshop Economia Valenciana, que serà inaugurat a les 9:30 h per Miguel Lorente, Director General d’Economia; Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent; Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; Reis Gallego, secretària de l’ACV Tirant lo Blanc; i Antonio Carbonell, presidentde Caixa Ontinyent.

    Es desenvoluparan dues sessions d'experts. La primera, sota el títol ‘Cap a una millor governança del Clúster Tèxtil. Com treure valor de la gestió del Clúster?, a càrrec de Vicente Blanes, director general d’AITEX; Júlia Company Sanus, directora de l’IVACE; i representants de ATEVAL.

    La segona sessió versarà sobre ‘Les cadenes de valor global al Clúster Tèxtil: estratègies i casos d'èxit’, a càrrec de Càndid Penalba, CEO de Cotoblau i president d’ATEVALi del Consell Intertextil Español (CIE); i José Pla, catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València.

    El Workshop serà clausurat per José Cantó, director del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València; Teresa García, directora general d’Emprendiment i Cooperativisme; José Pla, catedràtic d'Organitzaciód'Empreses de la Universitat de València; i Helena Àvila, de la Fundació Nexe. 

    Sobre les universitats estacionals

    La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d'universitats estacionals –denominació que es deriva que centren la seua activitat en la mateixa estació de l'any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

    En l'actualitat, la xarxa està integrada per 12 universitats, situades en d'altres municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l'interior com del litoral. Cadascuna d'elles desenvolupa els seus programes entorn d'un tema monogràfic vinculat a la seua particular idiosincràsia, història i cultura, amb la coordinació d'un especialista en la matèria.

    La xarxa està integrada per Alzira (Mediambient); Xátiva (Turisme cultural, enològic i natural); Ademús (Paisatges d'oportunitat); Aras de los Olmos (Noves tecnologies. Astronomia i Desenvolupament); Gandia (Drets al voltant del món); Sagunt (Patrimoni de la Humanitat); Bunyol (Patrimoni musical); Alaquàs (Anàlisi del Castell-Palau d'Alaquàs); Llíria (Música, societat i territori); Énguera (Desenvolupament rural i noves tecnologies); Ontinyent (Talent, oportunitats i desenvolupament); i L'Eliana (Smart city). Gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la xarxa passarà a estar integrada per 20 seus en l'anyvinent 2020.

    Pujar