24 de novembre de 2020 24/11/20

L’Alberg Perú registra un 100% d’ocupació durant l’estiu

L’Alberg Perú registra un 100% d’ocupació durant l’estiu - (foto 1)

  L'elevada afluència de grups juvenils arribats de Castella La-Manxa, Múrcia, Comunitat de Madrid y la Comunitat Valenciana, ha permès que l'Alberg Perú d'Ontinyent estiga registrant un 100% d'ocupació en els mesos d'estiu. Aquest edifici, posat en funcionament en 2014 després de nombroses gestions per part del Govern d'Ontinyent i d'haver estat en desús des dels anys 70, ha rebut nombrosos adolescents d'associacions de Múrcia, Albacete, Madrid i de diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

  El regidor d'Educació, Óscar Borrell, ha destacat el treball d'estes entitats "per oferir un contacte directe amb la natura a través d'una forma d'aprenentatge diferent". Borrell realitzava estes declaracions en una visita a un dels campaments que al seu torn organitzen les associacions d'educació no formal de la ciutat, que porten a terme campaments d'estiu als quals estan participants 1200 joves de la localitat.

  Borrell recordava que les associacions d'educació no formal estan presents en el Consell Educatiu de la ciutat, "perquè l'educació no formal és bàsica en la formació dels xiquets i xiquetes en l'àmbit extraescolar; d'aquesta forma poden aprendre valors a través de la convivència diària", assenyalava.

  Els 5 centres juvenils d'Ontinyent mouen en aquest mes d'agost a més de 1000 xiquets i xiquetes que es troben acompanyats pel voltant de 200 monitors. Els Júniors de Sant Josep tenen dos llocs com a destinació per als seus infants com són Rubielos de Mora i Villalba de la Sierra des del 29 de Juliol fins el 15 d'agost en diferents torns. Els i les joves que més lluny se'n van són els Scouts Mafeking que estan als Prepirineus, concretament als voltants de l'esglesia de Sant Joan d'Avellanet en la localitat de Bagà del 4 d'agost fins el 15 d'agost.

  En la província de Cuenca concretament es queden els 100 xiquets i xiquetes del moviment juvenil de Santa Maria acompanyades de 45 monitors en la població d'Alarcón, que han estat visitats per Óscar Borrell com a regidor coordinador de l'àrea d'Educació, Joventut i Esports, i per la regidora de Joventut, Katty Ushiña. També en la província de Cuenca, prop de la capital, concretament a Arcas estan del 6 fins al 13 d'agost els Juniors de Sant Rafel. I per últim en la zona de Cocentaina estan els Juniors de San Carles des del dia 1 fins el 11 d'agost. Borrell i Ushiña han seguit així amb les visites als moviments juvenils ontinyentins que estan treballant en l'educació no formal: l'any passat visitaven els Juniors de Sant Carles i en aquest any han visitat al jovent del Moviment Juvenil de la parròquia de Sant Maria en el seu campament d'estiu.

  Borrell felicita a totes les associacions d'Ontinyent que es dediquen a l'educació no formal, perquè "estan donant una formació als xiquets i xiquetes de qualitat en contacte amb la natura i transmetent valors d'amistat, companyerisme, etc." A més, manifestava el seu agraïment a "l'òptima tasca dels quasi 200 monitors que vetllen perquè totes les activitats transcorreguen sense cap tipus de problema i els xiquets i xiquetes d'Ontinyent gaudixquen de la natura amb els amics i amigues" comentava.

  Katty Ushiña recordava que "aquestes associacions juvenils no sols tenen un paper clau durant aquest mes d'agost sinó que són d'especial importància per a l'oci dels joves ontinyentins al llarg de l'any; aquestes formen i eduquen als nostres joves paral·lelament als centres d'educació formal". Per últim agraïa al Moviment de Santa Maria la rebuda i que "ens obrigueren el campament per viure en primera persona, durant unes hores, l'estada en ell" concloïa.

  Pujar