9 d’abril de 2020 9/4/20

El PSPV-PSOE d’Onda denuncia que l’equip de govern del PP “incompleix” la Llei d’Estabilitat Pressupostària

El PSPV-PSOE d’Onda denuncia que l’equip de govern del PP “incompleix” la Llei d’Estabilitat Pressupostària - (foto 1)
  • La regidora del grup municipal socialista, Silvia Cerdà, alerta que l’ajuntament s’ha gastat quasi tres milions d’euros més del permitit

El PSPV-PSOE d’Onda denuncia que l'equip de govern del Partit Popular ha tancat l’exercici 2019 “incomplint” la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera i que l’ajuntament s’ha gastat quasi tres milions d’euros més del permitit, a més de l’advertència realitzada per el departament d’intervenció de l’ajuntament.

La regidora socialista Silvia Cerdà explica que quan el PSPV-PSOE va arribar al govern de l’Ajuntament d’Onda en juny de 2015, “vam trobar un ajuntament que estava en dèficit, que no complia amb la ‘regla de gasto’ de la llei 2/2012, que tenia un deute de més de 5 milions d’euros i un disponible en bancs de poc més d’1 milió d’euros”.

“Amb eixe panorama, fent ús de la responsabilitat que sempre tenim els socialistes, vam prendre les mesures necessàries per a intentar revertir eixa situació. Mesures com la contenció de les despeses innecessàries i aturar inversions que no estaven licitades, entre altres”, argumenta la regidora qui destaca que, d’esta manera, “al tancament de 2015, vam reduïr la despesa de dos milions a 700.000 euros”.

Per a Cerdà, “la situació d’ara és ben diferent”. “L’actual govern del PP de Carmina Ballester, en lloc d’intentar tancar l’any 2019 complint amb els objectius de la llei, ha augmentat les despeses, de manera que, no sols tanquen l’any 2019 aumentant el incompliment de ‘la regla del gasto’, és dir gastar més del que et deixa la llei, sinó que la quantia d’eixe incompliment és superior a la que hi havia en juny de 2019. Així, en 2019 s’han gastat quasi tres milions d’euros més del permitit”, explica la regidora del grup municipal socialista d’Onda.

Per últim, Cerdà alerta del “problema” que supose iniciar l’any 2020 “amb l’advertència de la intervenció de l’ajuntament de què també incomplirem la regla”. “Però clar, de responsabilitat en la gestió dels nostres diners, este equip de govern, poca”, conclou.

Pujar