elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira

Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira
  MÉS FOTOS
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 2)
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 3)
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 4)
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 5)
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 6)
  Onda rendeix un merescut homenatge als majors durant la Fira - (foto 7)

  El dijous de Fira d'Onda ha estat carregat d'animació, diversió i molta participació. En la recta final de les festes, les penyes i els majors de la localitat són els protagonistes dels actes programats que han tornat a ser multitudinaris i molt participatius.

  La nit de disfresses ha posat la nota de color a un dia marcat per l'homenatge a les persones majors residents en la ciutat. No obstant açò, la programació d'avui ha inclòs actes de tota índole i al matí s'ha realitzat el cercavila de motocultors pels carrers del centre i concentració aa la plaça del Raval de Sant Josep a càrrec de l'Associació Amics del Motoret.

  A les 11.00 hores, al Pla, s'ha dut a terme l'exhibició eqüestre, que també ha comptat amb una gran afluència de públic i ha deixat boniques imatges sobre l'arena.

  El cercavila de la Tercera Edat ha estat encapçalat pels presidents de la Junta de la 3ª edat, la Reina i les dames de la Fira, la Reina Infantil i la seua cort d'honor, que han estat acompanyats per l’alcalde, Ximo Huguet; el regidor de Festes, Asensio Blaya; i altres autoritats. El festeig ha transcorregut des del Pla fins al pavelló Víctor Cabedo, on s'han donat cita uns 1.700 comensals per a degustar la paella que han servit els membres de la Junta de Festes i més de 30 membres del grup de voluntaris local, que com sempre participen altruistament en aquest tipus d'actes en benefici dels veïns d'Onda. A la vesprada, en la residència de la tercera edat ha actuat la rondalla Els Ravalers; al Centre d'Alzheimer ha actuat la ronda Els Moriscos; i al CIM, ball a càrrec de Toni Vissiedo.

  L'alcalde Ximo Huguet ha destacat que “és molt emotiu un dia com el d'avui en el qual rendim tribut a les persones més majors que són les que han construït la ciutat que coneixem en l'actualitat. Onda mira al futur per a reinventar-se i construir-se cada dia, avançant amb pas ferm, però també mira amb orgull al seu passat que no haguera sigut possible sense la participació de tota aquesta gent i molta més que ens han portat fins a on estem avui”.

  A la vesprada, la companyia Artea Teatre ha presentat l’Explorateur, 4 màquines autopropulsades i els seus conductors a la plaça d'Espanya, que ha fet les delícies de grans i xicotets amb malabars, equilibris i acrobàcies. El Teatre Mònaco també ha acollit la presentació de Tatuaje, un homenatge a Concha Piquer, a través de les seues vivències, les seues cançons i els seus èxits. A més, els onders han pogut gaudir de bona música amb els concerts del Diluvi i GEM, que no van poder actuar divendres passat, al IV Fest-Onda a causa de les intenses pluges.

  A la nit arribarà el torn de les penyes d'Onda. Uns 2000 onders demostraran el seu enginy en el cercavila de Disfresses, que arrancarà a les 23 hores al carrer del Carmen passarà per Sant Miquel, La Safona, Ribesalbes, Montendre i Catalunya, fins a arribar al pavelló Víctor Cabedo. Més de 100 penyes participaran en el multitudinari acte, i molts altres participants individuals ompliran els carrers d'Onda de colorit i diversió, a més de competir per aconseguir importants premis. La gran nit de les disfresses finalitzarà amb un ball amenitzat per l'orquestra Wonder, a la qual seguirà l'actuació de Dj Josvi.

  Per a demà divendres, amb la ciutat encarant la recta final de les festes, els onders i visitants podran gaudir d'un encierro de bous braus de la ramaderia Palha que finalitzarà amb l'exhibició de dos bous. Els actes taurins continuaran a la vesprada, després de la solta del  colom del 58º Trofeu Magnífic Ajuntament d'Onda de Colomes Esportives, amb l'exhibició dels bous restants del matí i amb les posteriors embolades en la vesprada i en la nit. En el Teatre Mònaco es representarà l'obra Separeu-vós junts de Gemma Miralles i al pavelló Víctor Cabedo tindrà lloc el concert Locos por la música amb Nacha Pop, Seguridad Social, Revolver i OBK.

  Pujar