elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda remet al Ministeri el manual de procediment per a l'EDUSI

Onda remet al Ministeri el manual de procediment per a l'EDUSI

    L'Ajuntament d'Onda ha remès al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, concretament a la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses, el manual de procediment per a l'Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible i Integrat (EDUSI). Est és el primer tràmit per a dur a terme els projectes finançats per la Unió Europea, mitjançant els fons FEDER, i que destinaran a Onda més de 5 milions d'euros, 2,5 d'ells subvencionats per aquesta institució. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha afirmat que “amb aquest enviament engeguem la maquinària per a rebre aquestes ajudes que van a significar un gran desenvolupament en la nostra ciutat”.

    Aquest manual de procediment que s'ha enviat al Ministeri és el document en el qual s'arrepleguen els mètodes que es van a desenvolupar per a la selecció d'operacions en el marc del Pla d'Implementació de l'EDUSI aprovada, així com els processos i aspectes que haurà de complir l'Ajuntament d'Onda per a complir amb les seves obligacions en el projecte. A més, s'han establit els criteris i procediments que es van a desenvolupar per a la selecció de les operacions, tenint en compte tant els criteris de selecció que definirà el Comitè de Seguiment com els establits en el Programa Operatiu de Creixement Sostenible i que apareixen en l'ordre de la convocatòria que es va emetre en el seu moment.

    L'alcalde ha destacat “la importància que un programa com aquest té per a la localitat. Ara que estem donant els primers passos per al desenvolupament dels projectes, som encara més conscients de la transformació que va a significar per a Onda i per a la seva ciutadania una estratègia com aquesta. Cal recordar que, de totes les ciutats de la província que han sol·licitat aquests fons, ara com ara, tan sols cinc han rebut les ajudes” i ha conclòs dient que “anem a treballar molt perquè una iniciativa com aquesta es transforme en una millorança en la qualitat de vida dels onders”. 

    Pujar