elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda es prepara per a viure un cap de setmana medieval

Onda es prepara per a viure un cap de setmana medieval
  • La Fira Medieval tindrà lloc al castell de les 300 Torres i en el barri antic del municipi

Onda permetrà viure una experiència realment medieval durant els dies 11, 12, 13 d'agost a tots els veïns i visitants de la localitat. La Fira Medieval estarà ambientada als carrers del barri antic i el castell de les 300 Torres amb personatges de l'època i elements decoratius.
 
Durant el cap de setmana podràs gaudir de nombroses activitats medievals. Des d'exposicions temàtiques fins a granja d'animals passant per espectacles de lluites en el campament. En un entorn de tres dies i en un castell de l'època es concentraran diverses activitats per a un públic de totes les edats.
 
Entre els actes que estan programats per a aquest cap de setmana tan medieval destaca el pregó inaugural, el divendres des del Portal de Sant Pere; que recorrerà els carrers fins al castell, on tindrà lloc la lluita entre cavallers.
 
Al llarg de la jornada del dissabte, els assistents podran presenciar espectacles circenses, exhibicions de vols de falconeria i diversos espectacles infantils.
 
Per a tancar li fira, el diumenge, Onda s'acomiadarà amb una cercavila a les 23.30 hores. Durant la jornada tindrà lloc l'esperat torneig de cavallers al Castell i a les 18.30 hores arribarà la deessa Gaia acompanyada.

Fira Medieval d'Onda
Fira Medieval d'Onda

 
Durant els dies que dure la fira, els locals d'hostaleria del municipi han volgut participar en aquests dies medievals i han preparat menús de l'època per a ambientar i fer sentir als visitants en l'època medieval.
 
El castell d'Onda és una de les fortaleses més emblemàtiques de la província Castelló. està situat a 284 metres sobre el nivell de la mar i ocupa una superfície aproximada de 25.500 metres quadrats. A més, deu el seu nom de Castillo de les 300 Torres, perquè en el seu moment de màxima esplendor es diu que va tindre tantes torres com dies té l'any.
 
La seua posició estratègica i la seua gran influència va portar al fet que el Cid Campeador ho conquistara, encara que no li va durar molt, ja que el poderós rei Jaume I El Conqueridor es va fer amb la fortalesa en el segle XVIII.

Pujar