elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda viu un multitudinari Sant Antoni amb l'encesa de la foguera

Onda viu un multitudinari Sant Antoni amb l'encesa de la foguera
  MÉS FOTOS
  Onda viu un multitudinari Sant Antoni amb l'encesa de la foguera - (foto 2)
  Onda viu un multitudinari Sant Antoni amb l'encesa de la foguera - (foto 3)

  Onda continua celebrant la festa de Sant Antoni amb diversos actes en honor al patró dels animals. Hui ha sigut el torn del tradicional encesa de la foguera del Pla a la qual han assistit centenars de persones. Els membres de la Junta de Festes han sigut els encarregats de muntar la gran foguera que ha encés la reina de la Fira, Anna Peña, a les 22 hores. Després, s'han repartit bunyols i moscatell entre tots els assistents, mentre Grup de Alma ha amenitzat la nit amb la seua música.

  Durant la jornada de demà tindrà lloc la missa en honor a Sant Antoni que ha canviat el seu horari respecte a l'any passat, ja que se celebrarà a les 11.30 hores. A les 16.15 hores es traslladarà la imatge del sant de l'església de Ntra. Sra. de l'Assumpció a la capella de Sant Josep. El concurs de coloms esportius serà a les 16.30 hores i a continuació es realitzarà la benedicció i la processó d'animals, així com el repartiment dels tradicionals rotllos al Raval de Sant Josep. Enguany s'espera repartir més de 5.000 rotllos entre les persones que participen en l'acte acompanyades de les seues mascotes.

  En els últims dies s'han celebrat diversos actes en honor al patró que han comptat amb una gran participació. L'exposició ‘La festa de Sant Antoni’ continuarà oberta fins demà i pot visitar-se gratuïtament. La mostra que s'exhibeix enguany és una col·lecció de fotografies de fogueres d'Artesa, Tossalet i Onda i de carruatges tradicionals. El barri de Tossalet i Artesa també han celebrat Sant Antoni amb la tradicional processó i benedicció dels animals i l'encesa de les seues respectives fogueres que centenars de persones no han volgut perdre's.

  Pujar