elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda exposa a Fitur les millores d'accessibilitat al castell i Onda Natura

Onda exposa a Fitur les millores d'accessibilitat al castell i Onda Natura
  MÉS FOTOS
  Onda exposa a Fitur les millores d'accessibilitat al castell i Onda Natura - (foto 2)
  Onda exposa a Fitur les millores d'accessibilitat al castell i Onda Natura - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda ha presentat avui a Fitur les millores d'accessibilitat que es duran a terme a l'entorn del castell per a potenciar les visites al monument més important de la localitat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat en la fira turística més important d'Espanya aquestes accions per a facilitar l'accés a un recurs turístic més important de la localitat i altres iniciatives, com el recentment inaugurat Centre d'Interpretació de la Naturalesa Onda Natura, que serà un nou atractiu per a potenciar la situació d'Onda com a porta de la Serra d’Espadà. El primer edil ha explicat que “volem ensenyar al món el gran patrimoni natural i cultural que tenim a Onda, per això hem fet una aposta per millorar els recursos que disposem i fer-los més accessibles, com l'exemple del castell, un dels millor conservats de la zona mediterrània”.

  Així, en aquesta presentació, l'alcalde i el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, han posat en valor les obres per a millorar el recorregut existent de l'interior del castell i per a acabar d'executar aqueix camí amb la prolongació de les sendes que desembocaran a una rampa que dóna a l'esplanada que hi ha enfront del museu. A més, es continuarà amb la fase B i C de l'excavació de l'alcassaba i es treballarà en l'aljub per a posar-lo en valor i crear un nou focus per al turisme. Totes aquestes actuacions compten amb un pressupost de 130.000 euros per a l'accessibilitat i 160.000 per a les excavacions, però l'equip de govern ha aconseguit unes subvencions de 80.000 i 66.000 euros, respectivament, dels Fons Feder de la Generalitat Valenciana, així com unes de 4.000 i 3.000 de la Diputació, amb el que l'Ajuntament no haurà d'assumir tot el cost.

  A més, la delegació d'Onda ha mantingut diversos contactes interessants durant la fira i ha entaulat relacions per a poder resultar cada vegada més atractius als visitants. A més, “durant aquesta legislatura hem fet un gran esforç per a promocionar les visites a la nostra ciutat perquè pensem que Onda té un bon potencial turístic per a ensenyar al món. Des del departament de Dinamització Econòmica, hem potenciat els recursos que disposem i hem dut a terme un esforç per a publicitar-los en diferents esdeveniments de referència en el sector. Podem dir que Onda està en la bona senda de la promoció i que s'està duent a terme un bon treball perquè els visitants vagen consolidant a Onda com una ciutat atractiva turísticament, ja que els números ens avalen, com hem pogut veure en 2018, mantenint el nombre de visites del 2017, pese al descens general dels números”, comenta l'alcalde que conclou dient que “volem continuar treballant perquè l'aposta per aquest sector resulte positiva per a l'economia local i adquirim el compromís de fer-lo amb iniciatives com les que hem presentat en aquesta fira, una de les més importants del sector a nivell internacional”.

  Pujar