elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CEVISAMA 2023

Onda executa la major transformació urbana de la història amb un gran museu ceràmic a l'aire lliure

Onda executa la major transformació urbana de la història amb un gran museu ceràmic a l'aire lliure
  • L'alcaldessa, Carmina Ballester, ha anunciat en Cevisama la continuïtat de ‘Onda Bonica’ amb més projectes artístics per als pròxims anys

‘Onda Bonica’ és una de les cartes de presentació del projecte urbanístic d'Onda que l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha portat a Cevisama per a continuar transformant i regenerant espais degradats de la ciutat per a convertir-los en un gran museu ceràmic a l'aire lliure.

Murals ceràmics de gran grandària, places amb poemes de Miguel Hernández, zones infantils, escales decorades amb artesania ceràmica o el major mural de trencadís ceràmic del món componen la primera edició d'Onda Bonica.

Ceràmica 100% d'Onda

Per a dur a terme aquests projectes de regeneració i millora de la ciutat, l'Ajuntament ha apostat per ceràmica 100% d'Onda “en la seua multitud de formes, textures i colors”, com ha presentat l'alcaldessa en l'estand de la Diputació de Castelló.

Tot això “per a aprofitar el talent i dinamitzar l'economia local”, segons ha destacat en Cevisama, Carmina Ballester.

Presentació d'Onda Bonica
Presentació d'Onda Bonica

La ceràmica com a reclam turístic

‘Onda Bonica’ és també un reclam turístic i per a això, l'Ajuntament ha elaborat un mapa interactiu amb les obres executades fins al moment.

Més de 30 actuacions realitzades en tres anys componen el major museu ceràmic a l'aire lliure, un projecte que suposa un gran potencial turístic per a la localitat castellonenca.

La Font de la Força o el Vaig moldre la Mona són algunes de les places que a través de ‘Onda bonica’ s'han convertit en accessibles, eliminant les barreres arquitectòniques i usant elements ceràmics de gran valor artístic com les Meninas en la plaça del Mercat, amb original mobiliari urbà ceràmic que omplin Onda de color, creativitat, art, disseny i vida.

“La ceràmica de Castelló té un gran futur per davant”, ha destacat Ballester, perquè “tenim els millors productes, tot el talent i l'inconformisme per continuar millorant i liderant la innovació que ens ha fet grans”.

Pujar