elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda disposarà d'una infermeria mòbil per a les festes dels barris

Onda disposarà d'una infermeria mòbil per a les festes dels barris
  MÉS FOTOS
  Onda disposarà d'una infermeria mòbil per a les festes dels barris - (foto 2)
  Onda disposarà d'una infermeria mòbil per a les festes dels barris - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda ha adquirit una infermeria portàtil que s'anirà situant als diferents barris que celebren festes al llarg de l'any en la localitat amb la finalitat d'augmentar la seguretat dels festejos taurins i reduir els costos per a les comissions organitzadores. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, assegura que “l'àrea de Festes, que dirigeix el regidor Asensio Blaya, ha decidit adquirir aquesta infraestructura després d'haver mantingut diverses converses i escoltar a la Federació de Barris d'Onda. Durant el 2018, aquesta va ser una de les peticions que se'ns va efectuar des d'aquesta federació i després de les gestions oportunes, ara aquesta infermeria mòbil passarà a ser propietat municipal i donarà servei a tots els barris que celebren exhibicions taurines, evitant així que calgui llogar un dispositiu similar cada vegada”.

  Amb aquesta infermeria es garanteix la higiene i independència de les persones que treballin en ella, alhora que es podrà posar en els llocs que s'estimin oportuns per a evacuar a possibles ferits. Disposa d'accés ampli per a poder entrar i sortir amb la llitera dues dependències, així com preses d'aigua i llum. Les instal·lacions es podran estrenar aquest mateix cap de setmana als festejos del barri de la Moreria i després s'anirà instal·lant en els diferents districtes que el sol·licitin per a augmentar la seguretat dels actes taurins. “Amb aquesta instal·lació estem millorant les condicions de les festes dels barris i, a més, estem facilitant que es pugui seguir amb aquestes tradicions tan arrelades en la localitat, ja que també estalviarà uns costos que ara assumirà íntegrament el consistori”, comenta Huguet.

  L'alcalde argumenta que “aquesta és una mostra de la política que duem a terme des de l'Ajuntament d'Onda, sempre escoltant a la ciutadania i gestionant de manera que millorem el seu dia a dia” i conclou recordant que “a aquesta adquisició, cal sumar-li la renovació del conveni de col·laboració amb la Federació de Barris d'Onda per a garantir la seguretat durant els festejos taurins que es realitzen en els diferents sectors de la població i per al qual es destinen 58.600 euros. Hi ha 11 barris que celebren festes al llarg de tot i l'Ajuntament s'ha compromès a garantir la seguretat. Per això, hem mantingut aquesta col·laboració amb aquests ens per a facilitar al màxim que els veïns puguin gaudir dels festejos en les millors condicions”.

  Pujar