elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere

Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere
  • La campanya #JoNoSocFràgil consta de 12 activitats gratuïtes i virtuals per a reivindicar el talent femení

Onda dedicarà tot el mes de març a la igualtat real de gènere amb una ambiciosa programació per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Onda s'han organitzat 12 activitats gratuïtes i virtuals, per a reivindicar el talent femení i promoure la formació per a sumar capacitats.

El lema triat enguany per l'Ajuntament és #JoNoSocFràgil, amb el qual el consistori vol realitzar un homenatge a totes les persones que han lluitat per la igualtat així com “a aquelles dones que amb valentia i fortalesa han treballat per trencar el sostre de cristall, que encara es continua donant avui dia”, assegura la regidor d'Igualtat, Elena Albalat.

En tot aquest avanç social, les administracions i els organismes tenen una gran responsabilitat, assenyala Albalat, de "tenir present en l'agenda la igualtat de gènere, perquè encara ens queda camí per recórrer i aconseguir, junts, l'apoderament de la dona en tots els àmbits de la societat”.

Accions als centres educatius

La regidoria d'Igualtat ha reeditat ‘Maletes violetes per la igualtat’, una campanya dirigida als centres educatius de primària amb maletes repletes de material lectiu per a conscienciar i educar en igualtat.

Així mateix, es durà a terme una exposició itinerant en els centres de secundària amb les fotografies del concurs contra la violència de gènere que va organitzar el consistori el passat 25-N. Una altra activitat dirigida als instituts són les xarrades que duen a terme una parella de Policies Locals, home i dona, per a conscienciar sobre la igualtat en funcions i responsabilitat.

Exposició de fotografia ‘Dona’

Amb l'exposició col·lectiva de fotografia ‘Dona’, ha donat principi la programació per a enguany. Aquesta mostra es podrà visitar a la casa de la Cultura’ de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores

Campanya en xarxes

Així mateix, la campanya #JoNoSocFràgil ha arrancat ja amb la publicació de vuit vídeos en xarxes socials per a posar en valor el talent de vuit dones ondenses que conten la seua història i donen la seua opinió sobre la igualtat.

Aquests vídeos, a manera de presentació de dones d'Onda que destaquen per alguna de les seues facetes, es podran veure en el Facebook de l'Ajuntament d'Onda.

Programació

El dilluns 8 de març, al migdia, està previst l'acte institucional del Dia de la Dona a la porta de l'ajuntament de la localitat amb la lectura del manifest institucional.

El dimarts 9 de març, a les 19 hores, es desenvoluparà, a través de Zoom, la conferència ‘Talent en femení’ on es parlarà de ciclisme femení.

I per al 10 de març, de 17 a 20 hores, s'ha organitzat una interessant jornada virtual sobre prevenció amb perspectiva de gènere, a la qual li seguirà una taula redona sobre música, feminisme i prevenció.

La nota lúdica i divertida a la programació la donarà la Fuita Room virtual ‘Les Anònimes’ que es realitzarà el dissabte 13 a les 18 hores. Una altra activitat per a no perdre's serà la conferència ‘Educar en l'afectiu com a prevenció de la violència de gènere', a càrrec de la Doctora en sociologia Carmen Ruiz Repullo, que es durà a terme el dimarts 16 a les 18.30 hores. El dijous 18 les ondenses podran aprendre amb el taller ‘Digitalitzades’ sobre les noves formes de comunicació mitjançant plataformes online. En aquesta mateixa línia, durant el 23 i 24 de març, de 10 a 12 hores, es durà a terme el taller ‘Digitalitzades per a l'ocupació’, on s'ensenyaran habilitats digitals per a trobar treball.

El dissabte 27 les agrupacions musicals locals SAMVO, UMSCO, Big band Onda i la cantant Paula Mata oferiran un concert únic titulat ‘Música per a la igualtat’ que es retransmetrà per les xarxes socials de l'Ajuntament. Finalment, tancarà el cicle el taller que es desenvoluparà el 30 i 31 de març, de 10 a 12 hores, sobre eines digitals per a emprenedores. Per a participar en les activitats és necessari inscripció prèvia a través de la web municipal www.onda.es.

 

MÉS FOTOS
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 2)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 3)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 4)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 5)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 6)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 7)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 8)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 9)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 10)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 11)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 12)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 13)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 14)
Onda dedica el mes de març a la igualtat real de gènere - (foto 15)
Pujar