elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda consciencia sobre el consum d'alcohol, drogues i violència de gènere en la Fira

Onda consciencia sobre el consum d'alcohol, drogues i violència de gènere en la Fira

    L'Ajuntament d'Onda engegarà les campanyes 'Cuida't' i 'No sigues còmplice' amb l'objectiu de prevenir el consum d'alcohol i drogues i la violència de gènere en la Fira d'Onda 2018. La tinent d'alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha presentat avui les campanyes en roda de premsa i afirma que "són diferents a les quals s'han realitzat fins ara perquè a més de comptar amb la participació de personal especialitzat, com per exemple una psicòloga i agents de la Policia Local; també s'han implicat Hosturionda i Onda Centre Comercial per a arribar a tots els punts de la ciutat i a tots els col·lectius. Volem fer Onda una ciutat segura, saludable i respectuosa per a totes i tots".

    La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l'Ajuntament (UPCCA) és l'encarregada de la campanya 'Cuida't'. Abans de començar les festes, una psicòloga i un policia acudiran als casals de la població adolescent en els quals se'ls lliurarà un díptic. Així mateix, els professionals els explicaran i conscienciaran sobre el contingut i aclariran els seus dubtes. En aquest document es reflecteixen quatre aspectes informatius: alcohol, participació en actes taurins, respecte i convivència i igualtat. A més, la campanya es complementarà amb activitats per a prevenir i conscienciar de l'ús i abús de l'alcohol i altres substàncies addictives en una carpa instal·lada en la Plaça Espanya i els voltants del Pavelló Victor Cabedo, amb la col·laboració de Cruz Roja. Romandrà oberta durant els dos dissabtes de Fira d'Onda, així com el dijous; i posaran a la disposició dels veïns i visitants unes ulleres que simulen els efectes en el cos de l'alcohol i el cànnabis, així com facilitaran alcoholímetres d'un sol ús.

    La segona campanya 'No sigues còmplice' va dirigida als comerços, locals d'oci i restauració d'Onda. Té com a objectiu conscienciar al personal que treballa en aquestes empreses, a través de diverses recomanacions: la prohibició de venda d'alcohol a menors, alternatives a les begudes alcohòliques, 'No és No', parar les agressions sexuals i sexistes, evitar els conflictes, fomentar l'ús de transport públic com a alternativa, entre altres coses. Per a açò se'ls lliurarà díptics i cartells amb la col·laboració d'Hosturionda i Onda Centre Comercial.

    Mari Carmen Aguilella explica que "el consistori continuarà treballant per a fer tot el possible per a incentivar un comportament cívic tant en festes com la resta de l'any, a més del consum responsable d'alcohol, i que d'aquesta manera Onda siga una ciutat agradable i tolerant per a viure i amb una major qualitat de vida".

    Pujar