elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda aconsegueix els 5,6 milions d'euros per al segon institut

Onda aconsegueix els 5,6 milions d'euros per al segon institut

  L'Ajuntament d'Onda ha obtingut la delegació de competències de la Generalitat per a escometre les millores en la Secció de l'IES Serra d’Espadà amb la finalitat que passe a ser un segon institut per a la localitat sota la denominació d'IES Torrelló gràcies al Pla Edificant. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que “gràcies a les gestions efectuades per l'actual equip de govern sota la coordinació dels departaments d'Educació, que dirigeix la tinent d'alcalde Encarna Ribes, i Urbanisme, dirigit per la regidora Marta Piquer, hem aconseguit que la Generalitat aprove concedir el 100% del que se sol·licitava en la memòria del projecte i que suposarà una inversió de 5,6 milions d'euros per a escometre les millores corresponents que significaran que en breu entrarà en funcionament aquest segon centre de secundària a la nostra ciutat. Cal recordar que la Secció es va construir de forma provisional per a atendre les necessitats d'escolarització del nostre municipi, però sense complir les condicions d'habitabilitat i generant problemes des del primer moment. Ara, amb aquest projecte que ja està aprovat i que esperem es licite prompte, es donarà solució a aquests problemes de la construcció i es complirà amb una reivindicació històrica del nostre municipi i els nostres veïns”.

  El projecte que s'executarà en aquest centre permetrà convertir-lo en l'IES Torrelló i comptarà amb 16 unitats de secundària, quatre de Batxiller i dues de Formació Professional. Pel que respecta a les actuacions que es desenvoluparan en el centre, està prevista l'ampliació de les aules, dels espais docents, dels laboratoris, tallers i espais comuns per a l'alumnat, així com dels espais per a les instal·lacions elèctriques, calefacció i instal·lació de serveis. Així mateix, es durà a terme una pavimentació dels patis per a evitar els problemes que genera l'arena de brutícia i d'embossos en els desguassos. Una altra actuació és la modificació en el tipus de coberta, ja que no existien canals per a l'evacuació d'aigua i ara es distribuiran els pendents d'una forma més eficaç i localitzada.

  D’altra banda, es milloraran la protecció i eficiència dels tancaments en les façanes, per a garantir la seguretat i protegir el centre de l'exterior, on l'energia no es perdrà contínuament i donarà el confort òptim per a un centre educatiu. Així mateix, s'optimitzaran tots els espais del centre perquè existeixen alguns sense utilitzar, s'adaptaran a normativa els sistemes d'evacuació i de seguretat, es renovarà el sistema de calefacció totalment i es garantirà la mobilitat. Finalment, es crearà una zona d'esbarjo inclusiu amb la instal·lació de taules i bancs i es durà a terme un embelliment general del centre. Aquests treballs tenen un període d'execució entre l'any 2020 i 2021. 

  Huguet conclou que “és un pas molt important per a la localitat i per això hem volgut donar-lo de la mà dels usuaris de les instal·lacions educatives i hem consensuat els projectes amb ells no solament en aquest centre de secundària, si no en totes les obres que s'inclouran dins del Pla Edificant. A més, dins d'aquest pla autonòmic que concedeix les competències als consistoris per a dur a terme les obres, estan les millores a l'escola infantil i en altres centres educatius de primària que molt prompte podran gaudir els onders”.

   

  Pujar