20 de gener de 2021 20/1/21

Onda aconsegueix els 5,6 milions d'euros per al segon institut

Onda aconsegueix els 5,6 milions d'euros per al segon institut - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Onda ha obtingut la delegació de competències de la Generalitat per a escometre les millores en la Secció de l'IES Serra d’Espadà amb la finalitat que passe a ser un segon institut per a la localitat sota la denominació d'IES Torrelló gràcies al Pla Edificant. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que “gràcies a les gestions efectuades per l'actual equip de govern sota la coordinació dels departaments d'Educació, que dirigeix la tinent d'alcalde Encarna Ribes, i Urbanisme, dirigit per la regidora Marta Piquer, hem aconseguit que la Generalitat aprove concedir el 100% del que se sol·licitava en la memòria del projecte i que suposarà una inversió de 5,6 milions d'euros per a escometre les millores corresponents que significaran que en breu entrarà en funcionament aquest segon centre de secundària a la nostra ciutat. Cal recordar que la Secció es va construir de forma provisional per a atendre les necessitats d'escolarització del nostre municipi, però sense complir les condicions d'habitabilitat i generant problemes des del primer moment. Ara, amb aquest projecte que ja està aprovat i que esperem es licite prompte, es donarà solució a aquests problemes de la construcció i es complirà amb una reivindicació històrica del nostre municipi i els nostres veïns”.

  El projecte que s'executarà en aquest centre permetrà convertir-lo en l'IES Torrelló i comptarà amb 16 unitats de secundària, quatre de Batxiller i dues de Formació Professional. Pel que respecta a les actuacions que es desenvoluparan en el centre, està prevista l'ampliació de les aules, dels espais docents, dels laboratoris, tallers i espais comuns per a l'alumnat, així com dels espais per a les instal·lacions elèctriques, calefacció i instal·lació de serveis. Així mateix, es durà a terme una pavimentació dels patis per a evitar els problemes que genera l'arena de brutícia i d'embossos en els desguassos. Una altra actuació és la modificació en el tipus de coberta, ja que no existien canals per a l'evacuació d'aigua i ara es distribuiran els pendents d'una forma més eficaç i localitzada.

  D’altra banda, es milloraran la protecció i eficiència dels tancaments en les façanes, per a garantir la seguretat i protegir el centre de l'exterior, on l'energia no es perdrà contínuament i donarà el confort òptim per a un centre educatiu. Així mateix, s'optimitzaran tots els espais del centre perquè existeixen alguns sense utilitzar, s'adaptaran a normativa els sistemes d'evacuació i de seguretat, es renovarà el sistema de calefacció totalment i es garantirà la mobilitat. Finalment, es crearà una zona d'esbarjo inclusiu amb la instal·lació de taules i bancs i es durà a terme un embelliment general del centre. Aquests treballs tenen un període d'execució entre l'any 2020 i 2021. 

  Huguet conclou que “és un pas molt important per a la localitat i per això hem volgut donar-lo de la mà dels usuaris de les instal·lacions educatives i hem consensuat els projectes amb ells no solament en aquest centre de secundària, si no en totes les obres que s'inclouran dins del Pla Edificant. A més, dins d'aquest pla autonòmic que concedeix les competències als consistoris per a dur a terme les obres, estan les millores a l'escola infantil i en altres centres educatius de primària que molt prompte podran gaudir els onders”.

   

  Pujar