elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d'Onda rep els Alfa d'Or 2019

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d'Onda rep els Alfa d'Or 2019
  MÉS FOTOS
  El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d'Onda rep els Alfa d'Or 2019 - (foto 2)
  El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d'Onda rep els Alfa d'Or 2019 - (foto 3)

  El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha rebut els Alfa d'Or 2019 de mans de les empreses Rocersa, Vernís i Excel Shower. A partir d'ara, la instal·lació museística els custodiarà i exposarà públicament en la seua col·lecció permanent, que recull tots els guardons de la història dels premis amb l'explicació de què consisteix cada reconeixement. Cal recordar que aquests prestigiosos premis que entrega la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) van celebrar la seua 43a edició el mes de febrer passat a Cevisama.

  Enguany, els premis Alfa d'Or han recaigut en les companyies Rocersa i Digit-S per una innovació que afecta a tota la cadena de valor: el desenvolupament de la producció tridimensional full digital, que permet amb una única interfície llançar una línia completa de producció de materials tridimensionals d'alt valor afegit i sostenibilitat. També ha guanyat un Alfa d'or l'empresa ondera Vernís pel desenvolupament d'una tinta inkjet luminescent per a la seua aplicació en decoració i senyalització, tant en paviment com en revestiment, i imprimible en qualsevol capçal i amb un cicle de cocció industrial estàndard. Finalment, ha sigut guardonada l'empresa Excel Shower pel disseny de la cabina de dutxa HCS per a persones de mobilitat reduïda, de fàcil instal·lació i ús, i que cobreix una demanda social creixent.

  Durant l'acte de presentació, l'alcalde Ximo Huguet ha destacat el valor d'aquests premis per a la ciutat d'Onda, “clúster de la ceràmica a Espanya”, i ha aprofitat l'ocasió per a donar l'enhorabona a les empreses guardonades “perquè sou el màxim exponent d'innovació i desenvolupament dels nous productes en el sector ceràmic. En aquesta edició s'ha tornat a demostrar la vostra capacitat de desenvolupar millores contínues en l'ús de la ceràmica, invertint en la investigació i el desenvolupament de novetats beneficioses per a la societat”. L'alcalde també ha agraït a la SECV, i especialment al seu president, Miguel Campos, la seua aposta pel Museu del Taulell, posant en valor la institució i col·laborant en la difusió i la investigació de la cultura del taulell. Finalment, Huguet ha lloat “la labor que el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha realitzat al llarg dels seus 50 anys d'història, recuperant gran part del nostre patrimoni i sent depositari de més de 80.000 objectes relacionats amb la ceràmica”.

  Pujar