elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Oficina d'Intermediació Hipotecària municipal atén a 43 afectats per les clàusules sòl

L'Oficina d'Intermediació Hipotecària municipal atén a 43 afectats per les clàusules sòl

  L'Oficina d'Intermediació Hipotecària (OIH) de l'Ajuntament d'Onda ha presentat un balanç de les sol·licituds ateses en els últims mesos en el qual queda patent la necessitat que hi havia al municipi d'ampliar el servei.

  L'equip de govern, que lidera l'alcalde Ximo Huguet, va veure en el mes de març la necessitat d'habilitar un servei d'assessorament gratuït per a les veïnes i veïns afectats per les clàusules sòl, un tipus de taxa de la hipoteca que beneficiava a les entitats financeres i que ha sigut anul·lada pel Tribunal Suprem. Des de llavors, s'han atès a 43 persones per aquests casos, produint-se un augment durant els mesos d'abril i maig, en els que s'ha informat a 28 veïns.

  La tinent d'alcalde de Política Social de l'Ajuntament d'Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que aquestes dades demostren que hi havia una necessitat real de demanda d'informació i assessorament per part dels onders. "Gràcies a l'ampliació del servei de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària, són molts els onders que han pogut resoldre els seus problemes hipotecaris, saber com afecten les clàusules sòl i com reclamar".

  De la mateixa manera, s'ha atès un altre tipus de consultes durant el primer trimestre de l'any relacionades amb la impossibilitat del pagament del préstec hipotecari, lloguer social, sobre dació en pagament i més sobre deutes pendents. També s'ha assessorat als arrendataris sobre impagament de lloguer, desnonaments i reclamació de rendes i deutes. Així mateix, s'ha facilitat informació sobre usurpació d'habitatge adjudicada al banc i ocupació il·legal, com interpretar la fallada d'una sentència i una altra informació útil sobre la sol·licitud d'incapacitat total o absoluta.

  "Aquestes xifres indiquen que l'Oficina està ajudant de forma efectiva a moltes persones. De nou aquest equip de govern demostra la seva preocupació per temes que tenen un alt interès social", ha manifestat Aguilella, qui ressalta l'esforç que realitza el consistori per a millorar el benestar de "tots els onders, en especial aquells que passen per una situació difícil, posant-los a la seva disposició un servei d'assessorament gratuït que els servisca per a poder reclamar".

  Aquest servei d'assessorament està disponible els dimarts en horari de 9.30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura, baix cita prèvia, i és possible gràcies al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Col·legi d'Advocats.

  Pujar