elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CEVISAMA 2020

Carmina Ballester: “Onda és sinònim de qualitat ceràmica, innovació i talent”

Carmina Ballester: “Onda és sinònim de qualitat ceràmica, innovació i talent”
Carmina Ballester: “Onda és sinònim de qualitat ceràmica, innovació i talent”
  • Entrevista amb l'alcaldessa d'Onda en CEVISAMA, la fira de la ceràmica més important de la Comunitat Valenciana i en la qual estan presents mig centenar d'empreses locals

La ceràmica és un sector importantíssim a la província de Castelló i, en particular, a Onda. Mostra d'això és l'àmplia presència d'empreses locals dedicades a la ceràmica i que estan presents aquests dies en CEVISAMA. Així ho ha explicat l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, en una entrevista amb elperiodic.com després de la inauguració de la fira: “La ceràmica és un sector locomotor a Onda i en CEVISAMA tenim a unes 50 empreses mostrant al món el bé que treballen la ceràmica els nostres veïns”.

És per això que l'Ajuntament d'Onda reforça la seua presència en aquesta cita per a donar suport a les seues empreses: “La nostra funció aquests dies ací és ser útils per als empresaris, emprenedors i companyies que creguen ocupació a Onda i dir-los que l'administració està al seu costat”.

I per això Onda està present amb iniciatives com #OndaBonica, un pla d'embelliment i millora de l'accessibilitat de la ciutat, mitjançant ús de materials ceràmics: “Amb aquest pla agafem aqueixos racons que tenim a Onda deteriorats i els transformem, posant-los bonics”, explica l'alcaldessa.

I això s'està fent amb dues premisses fonamentals: “Totes les empreses o autònoms que realitzaran això seran locals. A més, el comú denominador és l'ús de la ceràmica que fan les nostres empreses”, afig la primera edil. L'objectiu final no és un altre que transformar a Onda en un aparador obert al món en el qual el visitant veja com la ceràmica d'Onda és perfecta per a embellir els entorns.

A més, l'alcaldessa també ha anunciat que el Museu del Taulell Manolo Safont d'Onda tornarà a acollir la seu de l'Associació Nacional d’Alicatadors Soladores PROALSO. Allí es realitzaran diversos cursos formatius, dirigits tant a professionals com a aturats“Creiem que és una gran notícia i molt important per a fomentar la formació, és la clau de l'èxit”, conclou Carmina Ballester.

Aquest dilluns també ha tingut lloc l'acte de cessió dels productes guardonats en els Alfa d'Or 2020 al Museu del Taulell Manolo Safont d'Onda, com és habitual. A més, l'alcaldessa, Carmina Ballester, i el seu equip de regidors tenen previst aquesta setmana visitar més de 50 empreses ondenses que exposen els seus productes en Fira València.

Pujar