elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carmina Ballester exerceix lideratge i premia als seus col·laboradors en el govern d'Onda

Vicent Bou, Carmina Ballester i María Baila
Vicent Bou, Carmina Ballester i María Baila
  • Salvador Aguilella, actual secretari general del PPCS, i Elena Albalat es queden fora de la junta de govern

L'Ajuntament d'Onda aprovarà en el ple de desembre, previst per a la setmana vinent, una remodelació de govern que deixa a Salvador Aguilella, actual secretari general del Partit Popular de la província de Castelló, i Elena Albalat, sotssecretària d'Ecologia i Desenvolupament i actual primera tinenta d'alcalde, sense dedicació exclusiva i fora de la junta de govern. És a dir, tots dos deixaran de ser tinents d'alcalde.

Es tracta d'una decisió de l'alcaldessa, Carmina Ballester, que ha exercit el seu lideratge per a remodelar un govern que conjumine als seus més estrets col·laboradors. Cal recordar que Ballester és des de mitjan novembre la presidenta del PP a Onda.

Fonts pròximes a l'alcaldessa asseguren que “la reestructuració ha sigut pactada i està feta en coherència amb els canvis del partit”.

De fet, Vicent Bou, actual secretari general del PP d'Onda i mà dreta de Ballester a nivell orgànic, serà tinent d'alcalde al costat de María Baila que també gana en responsabilitat i serà tinenta d'alcalde.

Bou i Balla entraran a formar part de la junta de govern al costat dels tinents d'alcalde Juan López, María Prada de Conflent i Óscar Valero.

Sense dedicacions exclusives

Amb aquests canvis, Carmina Ballester ha deixat als seus regidors sense dedicació exclusiva, unes nòmines que només percebien Aguilella i Albalat, al costat de la pròpia alcaldessa. Amb aquests canvis, només Carmina Ballester tindrà dedicació exclusiva i la resta de regidors del govern cobraran per assistència a comissions i plens.

Canvis en les regidories

Amb els canvis, María Prada de Conflent, portaveu en el PP d'Onda, passa a ser la portaveu municipal. D'aquesta manera s'unifiquen els càrrecs de portaveu a nivell orgànic i institucional. Cal assenyalar que aquest càrrec l'ostentava fins ara Salvador Aguilella, qui continuarà al capdavant de les àrees d'Hisenda i Ocupació.

Per part seua, Elena Albalat deixarà de ser la primera tinenta d'alcalde i només coordinarà l'àrea d'Igualtat. Vicent Bou assumirà Recursos Humans, fins a hora en mans d'Albalat, i Óscar Valero es farà càrrec de Seguretat Ciutadana, una àrea que també dirigia Albalat.

“Ho fem pensant en el bé d'Onda”

En l'últim ple extraordinari, celebrat el passat 26 de novembre, Salvador Aguilella va ser l'encarregat de respondre a l'oposició referent a aquesta remodelació. Aguilella va assegurar que “la reestructuració es fa per a millorar l'organització i en aquest cas s'ha decidit renovar l'equip perquè gent que va entrar fa dos anys i no tenia experiència, i ara ja la té, assumisca noves responsabilitats”.

“Ho fem pensant en el bé d'Onda, perquè aquest equip està i estarà al costat dels ondenses”, va afirmar Aguilella.

Cal recordar que Ballester va fer un pas al capdavant per a liderar el PPCS, després de la decisió de Miguel Barrachina de no renovar la presidència provincial, i Aguilella es va posicionar en aquell moment amb Marta Barrachina, actual presidenta i única candidata al conclave després de la renúncia de l'alcaldessa d'Onda.

Pujar