elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva remodela per complet el carrer Sant Vicent escoltant les peticions dels veïns

Oliva remodela per complet el carrer Sant Vicent escoltant les peticions dels veïns
  • En sis setmanes s'acabaran tots els treballs de millora del paviment, accessibilitat, millora de la il·luminació i del mobiliari urbà

MÉS FOTOS
Oliva remodela per complet el carrer Sant Vicent escoltant les peticions dels veïns - (foto 2)
Oliva remodela per complet el carrer Sant Vicent escoltant les peticions dels veïns - (foto 3)

L’alcalde d’Oliva, David González, ha visitat les obres de renovació urbana del Carrer St. Vicent, acompanyat pel regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivá, pels representants de les associacions veïnals del barri, i els tècnics de la direcció de les obres.

La Direcció Facultativa ha explicat l’estat actual de les obres i ha atés les preguntes i els suggeriments dels representants veïnals. Les obres avancen segons el calendari establert i la seua finalització està prevista dintre de 6 setmanes.

Les obres es van iniciar el passat 8 de febrer, afecten l’àmbit de tot el carrer i inclouen principalment les actuacions següents:

- Canvi de tot el paviment. Adoquí a la part baixa, preparat pèr a trànsit fluid, i lloses a la part alta on el trànsit és més moderat.

- Eliminació de barreres arquitectòniques i accessibilitat, inclosa la rampa d’accés al nivell més alt del carrer.

- Renovació i millora de l’enllumenat públic.

- Millora del sistema de recollida d’aigües pluvials i renovació de les connexions de les cases al sistema de clavegueram.

- Renovació del mobiliari urbà: jardineres, papereres, baranes...

- Reforma de les escales del costat del portalet i eliminació del forat actual per a l’evacuació d’aigües que les aboca directament a les escales.

- Prospeccions arqueològiques per recuperar el traçat històric de la séquia Mare i senyalització en superfície amb xapes metàl·liques.

- Triturat i reutilització en la mateixa actuació de totes les runes de les demolicions, per complir estrictament amb els criteris de sostenibilitat.

Abans de les obres

Prèviament a l’inici de les dites obres, l’ajuntament va procedir a l’ampliació de la zona d’aparcament del camí Vell de Gandia per a sumar 36 places més a les actuals, gràcies a l’asfaltat de la part de terra i a una reorganització del lloc. L’ampliació permetrà oferir una alternativa d’aparcament al veïnat al llarg de les obres, i també a tot el barri de Raval-Gerreria en el futur.

Les actuacions formen part del programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana d’Oliva), finançat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oliva. Més concretament, de la part d’intervencions en la via pública. I se sumen a les que ja estan finalitzant en els carrers Ponent, St. Pancraci i Divina Gràcia, també en el Raval.

Les obres s’han adjudicat a la mercantil PAVASAL EMPRESA CONSTRUCTORA SA per un valor de 341.057,28 euros.

Pujar