elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de la primera jornada de la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit organitzada des del Consorci de Bombers de València

  Este dimarts ha donat inici l’edició número XIII de la Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit, organitzada des del Consorci Provincial de Bombers de València, i que es celebra a Oliva entre el 5 i el 7 d’abril. Des de primeres hores del matí, el recinte habilitat al carrer Antonio Mestre d'Oliva, ha sigut escenari de les proves previstes per a hui, i que es celebraran cada dia fins a les 18 h de la vesprada.

  Este tipus d’encontres s’hi emmarquen en les activitats de l'Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit, APRAT, que promou aquests esdeveniments en l'àmbit nacional, i compten amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Ajuntament d’Oliva.

  L’objectiu de la Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit és potenciar la formació dels bombers i bomberes del Consorci especialment en matèria d’excarceracions. Per això s’hi han preparat tota classe de simulacions i desafiaments tècnics, que incentiven la millora contínua del personal del Consorci enfront d’esta classe de situacions. Cal recordar que sols l’any 2021 el Consorci hi va rebre més de 800 avisos per accidents de trànsit. En molts d’ells els bombers realitzen excarceracions per alliberar als ocupants del vehicle, unes tasques molt delicades, ja que en tot moment els efectius del Consorci han de dur a terme estes feines amb ferramentes, tècniques i protocols que hi necessiten gran precisió.

  El COMENEX, el Comité d’Encontres d’Excarceració del Consorci, ha treballat intensament per fer realitat esta trobada, en la que hi ha un important èxit de participació en haver-hi un total de 45 equips inscrits, 33 amb línia no classificatòria i 12 classificatòria. D’esta última eixirà l’equip representant del Consorci per acudir a l’ Encuentro Nacional que se celebrarà en juny a Lanzarote.

  Cal recordar que també esta setmana es celebren a Oliva la IV Trobada Nacional de Trauma i la Setmana de la Seguretat viària, esta última amb la participació dels centres escolars de la localitat. Totes dues cites arranquen el dimecres 6 d’abril.

  Pujar