elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Encontre històric i productiu entre Oliva, Dénia i Pego amb la CHJ per tal d’abordar la neteja i manteniment del riu Molinell

Encontre històric i productiu entre Oliva, Dénia i Pego amb la CHJ per tal d’abordar la neteja i manteniment del riu Molinell
  • Representants dels 3 ajuntaments per on passa el riu, es reuneixen amb el Comissari d’Aigües de CHJ, Marc Garcia i arriben a un principi d’acord per tal de fer els treballs de forma conjunta

Un encontre històric amb un primer pas endavant molt important. Així ho valoraven els convocats i les convocades a la reunió de treball per abordar la neteja del riu Molinell: els ajuntaments d’Oliva, amb la vicealcaldessa, Ana Morell i la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens, així com membres de l’equip de govern de la ciutat; l'Ajuntament de Dénia, amb la regidora de Medi Ambient, Maite Pérez i la representant de l’Ajuntament de Pego, l’edila Laura Castellà, també responsable de l’àrea de Medi Ambient. Totes elles es van reunir amb el comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Júcar, Marc García, acompanyat pels tècnics de l’organisme estatal.

En aquest encontre, que es va produir el passat dimarts, 22 de novembre a la pròpia desembocadura del riu Molinell, en la que participen els 3 municipis implicat i l’organisme estatal també va comptar amb representants del Club de Pesca La Caracola, amb el seu president, Francisco Ramos al capdavant i l’Associació de veïns i veïnes de la zona.

Aquesta és la segona reunió que mantenen les administracions locals i el Club de Pesca, però la primera en que participa també la CHJ i que va suposar el primer pas per abordar la coordinació dels treballs de neteja de la desembocadura i de tot el llit del riu Molinell. El compromís al que es va arribar va ser una primer actuació al riu per part de l'organisme estatal de fer un estudi de quines són les millores per tal de preservar els recursos naturals de la zona.

Aquesta condició de treball, facilitarà que hi hagi una continuïtat per part dels ajuntaments de fer el seguiment i el manteniment per a la neteja de la zona que serà a càrrec d’aquests.

En la reunió, la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, com a màxima representació del consistori oliver, va posar en valor la tasca de vigilància, manteniment i lluita per tindre un riu en les millors condicions possibles, dins de les seues possibilitats, que ha fet el club de Pesca La Caracola. “Ara ens toca a les administracions locals i estatal, implicar-nos en aquesta tasca de defensa dels recursos naturals que tenim al nostre abast. I fer un canvi d’estratègia per tal de treballar coordinadament totes les parts implicades en la millora de les condicions del riu Molinell”, assenyalava Morell.

Marc Garcia, comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Júcar posava en valor que “el fet de que hi hagi tants actors que viuen del o per al riu, implicats en aquesta iniciativa demostra l'interès que hi ha en que aquesta proposta vaja endavant. Volem agrair als ajuntaments d’Oliva, Pego i Dénia . La proposta d’aquesta reunió que naix del Club de Pesca La Caracola com a usuaris del propi riu, però també de l’associació de veïns i veïnes que viuen prop d’aquesta zona residencial”, afegia García.

Les actuacions previstes, segons el responsable de la CHJ són realitzar les tasques pertinents d’adequació i alliberar les vies de pas a un costat i a l’altre del riu, per facilitar el manteniment posterior de la vegetació que hi ha vora el riu. García també sol·licitava als tècnics municipals dels 3 ajuntaments que elaboraren coordinadament els punts més conflictius i necessaris de neteja, així com les possibles reivindicacions ecologistes en la zona per tal d'abordar-les, sense fer malbé cap espècie autòctona o que habiten a la zona d’actuació.

La reunió, convocada per l’Ajuntament d’Oliva a petició de la regidora de Medi Ambient i Cicle Integral de l'Aigua, és una reivindicació històrica dels usuaris del riu. Des del Club de Pesca La Caracola, per veu del seu president posaven manifestaven que “portem anys intentant aconseguir que els tres ajuntaments s’assenten a parlar de com netejar el riu i ara, finalment, s’ha pogut dur a terme gràcies a les implicació dels representants polítics actuals que han demostrat estar a la nostra disposició”, segons declarava Francisco Ramos.

A més, Ramos agraia la presència del comissari d'aigües i el compromís al que s’havia arribat d'actuació en tot el llit del Molinell, no sols a la part d’Oliva, si no des del seu naixement, fins a la seva desembocadura.

Pujar